Hurma diyeti..

Konusu 'Diyet Listeleri' forumundadır ve Melike tarafından 17 Ocak 2016 başlatılmıştır.

  1. Melike

    Melike Yeni Üye www.pembeoje.com

    Zayıflamak isteyenler çok sağlıklı bir besin olan hurmanın zayıflatıcı bir etkisi olduğunu biliyormuydunuz çok faydalı şifa deposu olan hurma nasıl zayıflatır hurma diyeti enerji kaybı yaşamadan zayıflamanızı sağlıyor zayıflarken sağlığımız için çok faydaları olan hurma diyeti ve sağlığa olan faydaları.

    [​IMG]

    Hurma diyeti nasıl yapılır
    Her öğünde 7 adet medine hurması ve bir kase yağsız yoğurt olmak üzere günde 21 adet hurma tüketilir.Yanı sıra şekersiz meyva çayı ve yeşil çay alınabilir.2 lt su içmeyi de ihmal etmiyoruz. Bu diyet bir hafta uygulanıp tekrarlanması halinde en az 2 hafta ara verilmelidir. Bir hafta sonunda en az 3 en fazla 5 kilo verilebilir. Dilerseniz beraberinde metebolizmayı hızlandıran elma çayı veya sarımsak çayı tüketebilirsiniz..

    Hurma diyeti ile enerji ve vitamin kaybı olmadan nasıl zayıflanır
    Hurma içerik olarak çok çeşitli vitamin ve minerale sahiptir. Lif, yağ ve proteinler açısından da çok zengindir. Hurmada sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor da bulunmaktadır. Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini de içerir. Hurmada bulunan vitamin ve minerallerin, normal insan vücudunda faydalarından bazılarını ise şöyle sıralayabiliriz:Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder. *Bilim adamları hurmanın stres ve gerginliği giderici etkisine de dikkat çekmektedirler. Berkeley Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalar, sinirleri güçlendiren B6 vitamininin ve kasların çalışmasında önemli rol oynayan magnezyum mineralinin hurmada yüksek miktarda bulunduğunu ortaya koymuştur. Hurma ayrıca içerdiği magnezyum ile, böbrekler için de son derece önemlidir. Bir insan günde 2-3 tane hurma yiyerek vücudunun magnezyum ihtiyacını karşılayabilir. *İçerdiği B1 vitamini ile sinir sisteminin sağlıklı olmasını kolaylaştırır. Vücuttaki karbonhidratların enerjiye çevrilmesine, protein ve yağların vücudun diğer ihtiyaçları için kullanılmasına yardımcı olur. B2 vitaminiyle de, vücudun enerji sağlaması ve hücrelerin yenilenmesi için protein, karbonhidrat ve yağların yakılmasına yardımcı olur. Ayrıca diğer meyveler genellikle protein açısından yetersizdir, ancak hurma protein de içermektedir.121 Bu özelliği sayesinde vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar, hücreleri yeniler ve vücut sıvısını dengeler.
     
  2. cilvenaz

    cilvenaz Yeni Üye www.pembeoje.com

    Hurmayı çok severim fitatıda biraz uygun olsa çok sevinecem bilgiler için teşekkürler hurmanın sağlıklı olduğunu biliyordum ama bu kadar geniş bilgiye sahip değildim hurma hakkında.
     
  3. Ecmel

    Ecmel Yeni Üye www.pembeoje.com

    İlkkez duydum hurma diyetini gerçekten kilo verdiriyormu acaba.
     
  4. Gülden

    Gülden Yeni Üye www.pembeoje.com

    ben hurmayı çok severim bu diyet benim için hazırlanmış:p
     

Sayfayı Paylaş