Kaliteli Zeytin Tanesi Nasıl Olmalı

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve Semacaa tarafından 29 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Semacaa

    Semacaa Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Kaliteli Zeytin Tanesi ; Ebat: Boyu 2 - 2,5 cm, çapı ise 1.5-2 cm yani tombul olmalıdır. Çekirdek: Küçük olmalı ve çapı 1 cm den büyük olmamalıdır.
    Zeytinin çekirdeği, ne kadar küçük olursa, cinside o kadar kaliteli ve üstündür.

    Hijyen: Zeytin taneleri, kirli, kokuşmuş, özellikleri kaybolmuş, kurtlanmış veya küflenmiş olmamalıdır.

    Dayanıklılık: Zeytinler, dayanıklı olmalı, hemen erimemelidir. Tanenin şeker oranı yüksek, yağ oranı düşük olmalı.

    Renk: Toplanma rengi, yeşil ile hafif kahverengimsi olmalı, hafif kızarmış alacalı olmalıdır.

    Eti: Zeytin taneleri, etli olmalı, etli kısmı çekirdekten kolay ayrılmalıdır.

    Dirilik: Zeytin taneleri, diri olmalı, pörsümüş bir halde olmamalıdır.

    Kabuk Kalınlığı: İnce kabuklu, esnek olmalı ki darbelere, salamuraya ve alkalilere dayansın ve ağızda erisin.

    Tatlandırmada Kullanılan Malzeme: Tabii malzeme olmalı, asla herhangi bir kimyasal kullanılmamalıdır.

    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş