Karyoka

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve KafkasKIZI tarafından 6 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. KafkasKIZI

    KafkasKIZI Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler:

    * 2 su bardağı haşlanmış dış ve iç kabuğu soyulmuş kestane

    * 1/2 su bardağı pudra şekeri

    * 2-4 yemek kaşığı arası süt kreması

    * 1 paket bitter çikolata

    * süslemek için arzuya göre antep fıstığı

    Yapılışı:

    Kestaneleri, pudra şekerini ve 2 yemek kaşığı kremayı iyice robottan geçirin.
    Daha sonra elinize yapışmadan şekil verebileceğiniz bir hamur kıvamına gelene kadar azar azar krema ilave ederek robotu çalıştırıp kestane pürenizi hazır hale getirin. Buzdolabında yarım saat kadar katılaşması için bekletin.

    Çikolatayı içi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine koyduğunuz başka bir kasede (benmari usülü) eritin. 1 yemek kaşığı krema ilave edin.

    Kestane pürenizden top veya minik uzunca şekiller verip bir çatal yardımı ile eritip krema ilave ettiğiniz çikolataya bulayıp, ızgara telinin veya yağlı kağıdın üzerine alarak üstlerine antep fıstığı serpiştirin ve donmaya bırakın.

    Tabaklara alarak servise kadar buzdolabında saklayın.
     

Sayfayı Paylaş