Kaşık Dökmesi

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler:
    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı yoğurt
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı tuz ( Eğer tuzla aranız iyi değilse 1 çay kaşığı ekleyin ki,fazla tuzdan rahatsızlık duymayın.)
    • 1,5 su bardağı kadar un ( Kıvamı koyu olacak,eğer cıvık olursa un ilave edebilirsiniz.)

    Hazırlanışı:
    1. Çırpma kabına yumurta,tuz,yoğurt,sıvı yağı alıp çırpın.
    2. İçerisine un,kabartma tozu ve karbonatı ekleyip koyu bir hamur elde edin.Hamur akışkan olursa tavada dağılacağı için,krep gibi olmak ihtimali yüksek.Bu yüzden kıvamı kaşıkla dökebilecek kadar katı olmalı.
    3. Yapışmaz tavayı ısıtın,çok az tereyağ ekleyip eritin.
    4. Hazırladığınız hamurdan kaşıkla lokmalar alıp tavaya koyup yine kaşıkla yuuvarlaklar haline getirip orta ateşte önlü arkalı kızartıp sıcak servis yapın..
    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş