Katmer-Resimli

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve PeluŞ tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. PeluŞ

    PeluŞ Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    katmeri annem çok güzel yapar. nişanlım çok seviyor, bende yapmaya başladım sayesinde.

    unu eleyelim.

    500 gr. un
    1 su bardağı yağ
    50 gr don yağı
    Tuz
    250 gr. haşhaş

    Sıvı yağın içine don yağı katılarak eritilir. Haşhaşın içine bir miktar yağdan konur. Bu arada un, tuz ve ılık su ile hamuru yoğururuz. Hamuru beze yaparız. Sonra bezeleri haşhaş sürüp hamuru tekrar rulo gibi katlarız.Sonra bu katladığımız hamuru küçük parçalar halinde keseriz. Bunları da daire şeklinde açarız. Açınca bunu sac veya teflon tava üstüne koyarız. Pişirgeçle alt üst çeviririz. Çevirdikten sonra yağlarız. Üzeri kızarınca alırız.
     
  2. Sarısaçlım

    Sarısaçlım Saygın Üye www.pembeoje.com

    Teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş