KETEN TOHUMU

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve Pery tarafından 27 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Pery

    Pery Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    ZAYIFLAMAK İSTEYENLERE KETEN TOHUMU
    Keten tohumundan çıkartılan yağlar, bölgesel zayıflama yararlarından tutun da karnı tok tutup iştah kesilmesine kadar birçok fayda sağalayan bir bitkidir.

    Keten bitkisi mavi menekşe renklerine sahip bir bitkidir. Omega 3 yağı asitlerince oldukça zengin bir yapısı olan Keten bitkisi, vücudun ihtiyacı olan bitkisel ve esansiyel yağ asitlerinin temini için ideal bir bitkisel kaynaktır. Bünyemize bu denli faydalı olmasının sebebi içinde barındırdığı bitkisel maddelerden kaynaklanmaktadır. Bir başka faydası ise kan şekerimizi belli bir seviyede tutmasıdır. Kan şekerinin belli düzeyde tutulması sonucunda tokluk hissi duyarız ve daha az acıkırız.

    Aynı zamanda bağırsakların çalışmasına faydası vardır. Bu nedenle metabolizmayı hızlandırır. Keten tohumunun bu özelliklerini göz önünde tutarsak zayıflamaya etkisi bir hayli fazladır. İçerdiği değerli sabit yağlar da emilime uğrayıp bağırsak pasajlarından geçer. Bu sayede ihtiyaç duyulan enerji karşılanmış olduğu gibi tokluk bağırsakta doluluk hissi vermesi, özellikle rejim yapan kişilerde sağlıklı kilo verilmesine yardım eder.

    Gün içerisinde 3 defa yemeklerden önce alacağımız 1 yemek kaşığı keten bitkisi kafi olacaktır. Öğlenden sonra ise 1 kase yoğurda 1 yemek kaşığı keten tohumunu karıştırıp yiyebilirsiniz. Bu özelliklerinin yanı sıra akne ve egzama gibi cilt sorunlarınıza da birebir gelip fayda sağlayacaktır.
     

Sayfayı Paylaş