Kilolu Bayanlar İçin İç Giyim Seçimi Nasıl Olmalı?

Konusu 'Kadın Modası' forumundadır ve sodalarayranlar tarafından 20 Haziran 2015 başlatılmıştır.

  1. sodalarayranlar

    sodalarayranlar Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kilolu Bayanlar İçin İç Giyim Seçimi Nasıl Olmalı?

    Her kadının, kendi gözünden birkaç kilo fazlası var. Bu kilolar, çoğu zaman kalıcı olup, her pazartesi başlanan diyetler, en geç çarşamba günü, harika görülen bir pasta ya da çikolatanın sabotesi sonucunda sona erer. Ne zaman ki yaz yaklaşsa, açlık diyetleri başlar ve yaz sonunda, verilen kilolar geri alınır. Ancak, 1-2 kilo fazlalığınız var diye; zevkini göre modeller seçmekten vazgeçmeyin ve kendinizle barışın. Eğer, fazlalıklarınız 10 kilodan daha çok ise; işte o zaman, büyük beden iç giyim seçiminize dikkat ederek, daha rahat olmanız ve daha zayıf görünmeniz mümkün.

    [​IMG]



    Basen Sorunu Olan Kadınlar İçin Külot Seçimi Nasıl Olmalı?

    Türk kadınlarının bölgesel fazlalıkları, genellikle basen ve kalça bölümünde bulunuyor. Kimileri durumun genetik olduğunu söylerken, kimileri ise; yenilen tatlı ve hamur işlerinin kalçadaki yağlara dönüştüğünü söyler. Doğru olan hangisidir ya da hangisi işinize gelir bilinmez ama eğer basen sorununuz varsa; külotlarınızın geniş olması şart. Yalnızca tanga ve stringlerden değil, son zamanlarda fazlasıyla moda olan bikini tarzı, dar seçim modeller, kalçalarınızı daha büyük gösterecektir. Bunun yerine, geniş ve yüksek bel modelleri seçmenizde fayda var.

    Basen bölgenizde olan fazlalıklar, kolaylıkla terlemenize neden olabilir. Bu nedenle, terlemeyi arttıran saten ve dantel gibi iç giyim modellerinden uzak durmanız daha iyi olacaktır. %100 pamuk kumaşları tercih etmeniz, sağlığınız için en doğrusu.

    Basen Sorunu Olan Kadınlar İçin Sütyen Seçimi Nasıl Olmalı?

    Basen bölümünüz geniş ve göğüsleriniz küçük ise; dışarıdan bakıldığında vücudunuz oldukça orantısız görülür. Ayrıca, özellikle elbise gibi tek parça kıyafetlerin, üst kısmı bolken alt kısmı vücudunuzu fazlasıyla sıkar. Bu orantısızlığı ortadan kaldırmak adına; silikonlu sütyenlerden yararlanabilirsiniz. Böylelikle, göğüslerinize daha büyük göstererek vücudunuzun alt ve üst kısmını orantılayabilirsiniz. Ayrıca, büstiyer yardımıyla belinizi daha ince gösterip; adeta kum saati görünümüne bürünebilirsiniz.

    Basen Sorunu Olan Kadınlar İçin Korse Seçimi Nasıl Olmalı?

    Basen bölgesindeki sorunları bulunan kadınların büyük bir bölümünün, üst bacak bölümü de kalın oluyor. Bu kalınlık, genellikle diz altına kadar devam ediyor. Eğer, sizin de vücudunuz bu şekildeyse, en doğrusu uzun korseler kullanmanız. Bölgesel basen sorunu olan kadınların yaptığı en büyük hataların başında, diz üstünde biten şort formundaki korseleri kullanmak geliyor. Klasikleşegelmiş olan bu korseler, dizin üzerinde biterken, yağların o noktada toplamasına neden oluyor. Böylelikle özellikle streç formdaki pantolonlarınızı kullandığınız zaman dışarıdan bakıldığında, adeta korsenin bitim noktasında, bir lastikle boğumlanmış gibi duruyor. Bu görüntü ise; tüm şıklığınızı bir anda ortadan kaldıracak güce sahip. Yapacağınız en doğru seçim, bileklerinize kadar inen tam boy korse modellerini kullanmak. Böylece, vücudunuz kusursuz duracaktır. Ayrıca, eğer simit bölgenizde de yağlanma mevcutsa, göğüs altına kadar uzanan tam boy korseleri kullanabilirsiniz.

    Bel ve Göbek Bölgesi Kalın Olan Kadınlar İçin Külot Seçimi Nasıl Olmalı?

    Bölgesel kilolarınız, vücudunuzun üst bölümünde kalıyorsa; yüksek belli külotlar tercih etmeniz şart. Böylelikle, iç giyim modelinizin simit ve göbek bölgenizi biraz da olsa toparlar. Kumaş seçimi, tamamen size kalmış, isterseniz saten ya da dantelli isterseniz de pamuk ve penye kumaşlardan üretilen külotları kullanabilirsiniz.



    [​IMG]



    Eğer, kalçalarınız ve vücudunuzun üst kısmı arasında ciddi bir orantısızlık bulunuyor ve kalçalarınız standart ölçülerden daha darsa, silikonlu külotları değerlendirebilirsiniz. Vücudunuzun üst kısmı ile alt kısmı arasındaki farkı kapattığınızda, vücudunuz olduğundan daha ince gözükecektir. Özellikle, doğum sonrasında size hamilelik döneminden miras kalan bir göbeğiniz varsa; bu yöntem kurtarıcınız olabilir.

    Bel ve Göbek Bölgesi Kalın Olan Kadınlar İçin Sütyen Seçimi Nasıl Olmalı?

    Bel ve göbek bölgesi kalın olan kadınların büyük kısmının göğüsleri de büyüktür. Eğer sizin de göğüsleriniz büyükse; minimizer etkisi bulunan sütyenlerden yararlanabilirsiniz. Bu sütyenler, göğüslerinizi en az 1 beden kadar küçük gösterir. Bunun yanı sıra daha dik ve daha biçimli göstereceği için; vücudunuzun geneli daha ince gözükür. Unutmayın ki, sarkık duran göğüsler ile fit bir vücut algısı uyandırmanız hiç kolay değil.

    Siz, azınlık olan kısımdaysanız ve göğüsleriniz küçükse; yalnızca push-up özelliği bulunan modellerden yararlanmanız yeterli olur. Silikonlu sütyenler kullanarak, göğüslerinizi daha büyük göstermek, vücudunuzun genel olarak daha iri durmasına neden olur. Oysa push-up özelliği sayesinde, yalnızca daha diri ve kalkık duran göğüslere sahip olursunuz ve göbeğinize toplanacak dikkati, göğüs kısmına çekmiş olursunuz.

    Bel ve Göbek Bölgesi Kalın Olan Kadınlar İçin Korse Seçimi Nasıl Olmalı?

    Vücudunuzun üst kısmında bulunan fazlalıklara yönelik pek çok korse modeli bulunuyor. Eğer, fazlalık miktarı az ve yalnızca bel ile göbek bölgesinde bulunuyorsa, bel korselerini kullanabilirsiniz. Bu korseleri alırken; alt kısmında kaymayı önleyici silikon bantların bulunmasına ve kaliteli bir markanın ürünleri olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde, sürekli olarak kayan korsenizi toplamaktan ne anın tadını çıkarabilirsiniz ne de işlerinize konsantre olabilirsiniz.

    Fazlalıklarınız, bel ve göbek bölümünde toplanmakla beraber ortalamanın üzerindeyse ve biraz da simit ve göğüs bölgesine doğru iniyorsa, çıtçıtlı badi formundaki ya da slip korseleri kullanabilirsiniz. Slip korselerin alt bölümü slip şeklindeyken, üst kısmı göğüs altına kadar düz olarak uzanır. Yine, kaymasını engelleyecek bantların bulunması şart. Ancak; rahatlığınıza düşkünseniz askılı modelleri seçmeniz daha doğru bir tercih olur. İsterseniz göğüs kısmınızı dışarıda bırakan isterseniz de göğüsleri de kapsayan modelleri kullanabilirsiniz. Önemli olan, askılar sayesinde, korsenin kaymaması ve sizin rahat hareket edebilmeniz.

    Kilolarınız Genele Yayılmışsa

    Kilolarınız genele yayılmışsa, vücudunuzun bir bölümü daha fazla göze batmadığı için şanslısınız ve muhtemelen olduğunuz kilodan da daha zayıf görünüyorsunuz. Ancak, vücudu daha ince göstermek konusunda da, harcayanız çabanın biraz fazla olması gerekiyor.

    Kilolu Bayanlar İçin Külot Seçimi Nasıl Olmalı?

    Slip külotlar yerine, şort şeklinde olan yüksek bel modelleri kullanmanız daha doğru bir seçim. Böylece, hem karın ve göbek bölgeniz hem de kalça bölümünüz büyük beden iç çamaşırı tarafından iyice sarıldığı için vücudunuzun daha sıkı duracak. Özellikle, sert ve streç kumaşlar tercih etmeniz bu aşamada oldukça önemli.

    [​IMG]



    Kilolu Bayanlar İçin Sütyen Seçimi Nasıl Olmalı?

    Vücudunuz genel olarak iri bir yapıya sahip olduğu için, göğüslerinizin büyük görünmesi sizin için bir avantaj değil, dezavantaj olacaktır. Bu nedenle, göğüsleriniz gerçekten büyükse, minimizer sütyenlerden vazgeçmeyin. Mümkün oldukça kaliteli ve göğüslerinizi saran kesimleri tercih edin. Böylelikle göğüsleriniz daha küçük görünecek. Eğer, göğüsleriniz 80-85 beden ise; push up sütyenler kullanmanız yeterli gelecektir. Böylelikle, göğüsleriniz küçük bir miktar daha büyük gözükse de, çok daha güzel ve biçimli duracak, vücudunuzu otomatikman daha fit bir hale sokacaktır.

    [​IMG]



    Kilolu Bayanlar İçin Korse Seçimi Nasıl Olmalı?

    Kilolar vücudun tamamına dağıldığında, tam boy korseler kullanmak gerekiyor. Böylelikle, yağlarınız bir noktada toplanarak, görsel açıdan hoş olmayan bir manzaraya neden olmaz. Ancak; tam boy korseleri günlük olarak kullanırken, çok daha rahat olmayabilirsiniz. Özellikle korsenin alt bölümünün, bileklerinize kadar inmesi ve tüm vücudunuzu sarması, hareket kısıtlamalarına neden olabilir. Yine de, çok hareketli bir hayatınız yoksa bu korselerden yararlanmanız vücudunuzu çok daha iyi gösterecektir. Ayrıca unutmamalısınız ki, bir korsenin içerisinde ne kadar rahatsızsanız, vücudunuz çok daha güzel görünüyordur. Böyle düşünürseniz, bedeniniz rahat etmese dahi; içiniz oldukça rahat olur.

    [​IMG]
     
  2. Pelinn

    Pelinn Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kilolu bayanların düşünüldüğünü görmek güzel faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş