KIYMALI ÖRGÜ BÖREK

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    KIYMALI ÖRGÜ BÖREK tarifi:
    [​IMG]
    Malzemeler:

    Hamuru için:

    2 su bardağı (250 g) un
    1 yumurta
    80 g Sana Tereyağı Lezzeti
    4 yemek kaşığı su
    1 tatlı kaşığı tuz

    İç harcı için:

    2 yemek kaşığı Sana Tereyağı Lezzeti
    250 g dana kıyması (çift çekilmiş)
    1 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
    Tuz ve karabiber

    Hazırlanışı:

    İçini hazırlamak için; Sana Tereyağı Lezzeti’yle soğanı ve dolmalık fıstığı altın sarısı renk alıncaya kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve yaklaşık 7 dakika hafif dibi tutuncaya kadar kavurun. Tuz, karabiber ve doğranmış maydanozla kavurmayı tamamlayın ve soğuması için bırakın. Hamuru için gerekli malzemeyi oval bir kapta veya makinenizin hamur yoğurma konumunda yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Hamuru 15 x 30 ebatlarında 2 parça olarak açın. Kıymalı harcı hamurun uzunlamasına 4-5 cm genişliğinde 2 cm yüksekliğinde serin. Hamurun kenarlarında kalan 5-6 cm lik boşluk kısımları, 1,5 cm kalınlığında kesin. Kesik kanatları ortaya doğru harcın üzerinden diğer yana yapışacak şekilde geçirin. Bu şekilde hamuru kanatlar üst üste gelecek şekilde örün. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişiri
     

Sayfayı Paylaş