Kızartma Mantı

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    KIZARTMA MANTI
    Malzemeler

    Ici Icin
    250 gr. kiyma
    Kiyilmis maydanoz
    Rendelenmis sogan
    Karabiber
    Tuz

    Hamuru Icin
    2 bardak elenmis un
    1 yumurta
    Tuz
    Su

    Sosu Icin
    Domates salcasi
    Sivi yag
    Su
    Sarimsak
    Yogurt
    Tuz

    Yapilisi
    Hamur malzemelerini su haric karistirip, yavas yavas su ilave edilerek, yumusak bir hamur elde edilir. Hamur dinlenirken, ic malzemelerini bir kabin icinde karistirin. Hamurdan kucuk bezeler kopartip, unlanmis tezgahta cok ince veya cok kalin olmayacak sekilde, Turk mantisi hamurundan biraz daha kalin acip, istediginiz buyuklukte karelere bolun ve ic malzemelerini bu kerelere yerlestirip, manti birlestirir gibi dort kosesini tutup, birlestirin. Hazirladiginiz mantilari yagli kagit serilmis tepsiye dizin. Unlu tepsiye dizmeyin cunku kizartirken yagi kirletiyor. Tavada yagi kizdirip, hazirladiginiz mantilari kizartin ve servis tabagina alin. Sarimsakli yogurt hazirlayip, uzerine dokun. Cezvede biraz domates salcasini biraz sivi yag ve su ile acip kaynatin ve bu sosu yogurtlu kizartma mantinin uzerine dokup, servis yapin.

    AFIYET OLSUN
    Alıntıdır...
     

Sayfayı Paylaş