Köfteli Pırasa Çorbası

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve GSibel tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]



    Köfteli Pırasa Çorbası

    Yarım kg pırasanın beyaz kısımları
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı margarin
    Tuz, karabiber
    5 su bardağı et suyu

    Köftesi için: 300 gram kıyma
    2 dilim bayat ekmek içi
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber

    Kızartmak için: Sıvıyağ

    Üzerine: 2 çay kaşığı pulbiber
    1 çorba kaşığı margarin

    YAPILIŞI:

    KIıymayı bir kaba alıp üzerine ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan yuvarlak küçük köfteler hazırlayın. Sıvıyağda kızartın ve kenara alın. Diğer taraftan pırasaları ince halka şeklinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritip pırasayı kavurun. Üzerine un ekleyip, kokusu gidene dek karıştırarak kavurmaya devam edin. Et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra tencereye köfteri ilave edin. 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Pulbiberi margarinde yaktıktan sonra çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.



    Takvim
     

Sayfayı Paylaş