Kruvasan

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve SonKraLice tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. SonKraLice

    SonKraLice Saygın Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]


    Malzemeler:

    • 500 gr un (4,5 su bardağı)
    • Yarım paket yaş maya (21 gram)
    • 50 gr margarin (1/5 paket)
    • 2 tatlı kaşığı toz şeker
    • 2 çay kaşığı tuz
    • 1 su bardağı ılık süt
    • 2 adet yumurta
    • Hamur aralarını yağlamak için yarım paket tereyağı
    • Üzeri için: 1 yumurtanın yarısı

    1. Öncelikle sütü ısıtın. Süt kaynamayacak serçe parmağınızı süte batırarak elinizi yakmayacak kıvamda olup olmadığını kontrol edinizi.
    2. Sütü ısıttığınız kabın içine ufaladığınız mayayı ve şekeri ilave ederek eriyene kadar karıştırın.
    3. Unun tamamını geniş bir yoğurma kabına alın. Ortasını çukır olacak şekilde açın ve hazırladığınız mayayı ilave ederek 10 dakika kadar ön mayalanma için bekleyin.
    4. Ön mayalanma işlemi bitince geri kalan tüm hamur malzemesini yoğurma kabına ekleyerek, kaba yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
    5. Kabın üzerini streç film ile kapatarak ılık bir yerde yaklaşık yarım saat dinlendirin. (bulunduğu ortam ne kadar sıcaksa o kadar çabuk kabarır)
    6. Hamur iki katına çıktıysa mayalama işleminiz başarılı demektir.

    [​IMG]
    1. Mayalanmış hamurunuzu hafif unlanmış tezgaha alın ve 1,5 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın.
    2. Dikdörtken şeklinde açtığınız hamurun yüzeyini üç parça gibi düşünün sağ ve sol taraflara 50 gr margarini elinizle sürün ve bu parçaları ortada birleştirin.
    3. Bu işlemi yaptıktan sonra hamuru sığacağı bir kaba alın üzerini streç film ile kaplayarak dolapta yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
    4. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın (hamuru açma, katlama ve dolapta dinlendirme)
    5. İşlemleri 2 kez daha yaptıktan sonra sonra hamuru son kez unlanmış tezgaha alarak yarım cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın.
    6. 25-30 cm boyunda ve taban kenarı en az 10 cm olan üçgenler halinde hamuru kesin.
    7. Geniş kenardan başlayarak hamuru yuvarlayın.
    8. Hamurları yağlı kağıt 5-6 cm aralıklarla dizin. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin
     
  2. Sarısaçlım

    Sarısaçlım Saygın Üye www.pembeoje.com

    teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş