Kuru baklava tarifi(resimli anlatım)

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve Sadiş tarafından 6 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Sadiş

    Sadiş Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]


    Kuru Baklava
    malzemeler

    *12 yaprak hazır baklava yufkası
    *1 su bardağı toz şeker
    *1 su bardağı tahin
    *2 yemek kaşığı tereyağı
    *1 su bardağı fındık

    yapılışı

    *küçük bir tavada tereyağı eritilir ve soğutulur.1. yufkanın üzerine fırça yardımıyla hafif bir şekilde tereyağı sürülür.üzerine 2. yufka koyularak tekrar yağ sürülür.

    *3. yufka koyulur, üzerine önce 3 yemek kaşığı tahin sürülür sonra bol şeker serpilir ( yaklaşık 3 yemek kaşığı) en üstüne fındık serpilerek fotoğrafta ki gibi rulo yapılır ve verev şekilde kesilir.


    *yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır.

    *kesilen parçalar yağlanmamış tepsiye dizilir ve 180 c de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

    *Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
     
  2. Sadiş

    Sadiş Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

  3. Seda

    Seda Yeni Üye www.pembeoje.com

    Hazır yufka tatlıları gayet güzel ve kolay oluyor tarif için teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş