Kuru Ciltten Nasıl Kurtulurum?

Konusu 'Cilt Bakımı' forumundadır ve dilarasultan tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. dilarasultan

    dilarasultan Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Kuru cilt her yaşta yadaki herhangi bir nedenden dolayı oluşabilir. Cildinizdeki pullanma sıkıntı yaratır ve sinir bozucu olabilir bunlardan kurtulmanın başlıca çözümlerini yazıcam. Sağlık sayfamızda genelde ciltler hakkında sorular geliyor bunlardan önemli olanını cevaplamak istedim kuru ciltten korunmanın bir çok sebepleri var amaki ben sizlerin evde uyguluyacağı yöntemleri yazıcam. Yapacaklarınız aslında inanınki hiçte okadar zor görünmüyor bence uygulumasını yapabileceğiniz çözümler diyebiliriz.


    - Banyo yapma isteğini azaltın : Banyo yapma isteklerinizi azaltmak için kirlenmemeye önem gösterin gerektiğinde üç günde bir banyo yapınız.

    - Banyoda yıkanma sürenizi az tutun : Kısa yapılan duşlar cildinizi nemlendirir amaki cildi havluyla kurulamak yada kurulamadığınız ıslak bölgeler buharlaşarak cildinizi kurutabilir. Ilık suyla yıkanmaya özen gösterin söylemiş olduğum nedenlerden dolayıda sürelerinizi azaltmanız yararınıza olacaktır.

    - Doktor tavsiyesi sabunlar kullanın : Bazılarınız bunların farkında olmasanızda cildinizi kuru gösteren yada kurutan diğer faktörde sabundur. Kullanacağınız sabunlar hafif yağ içeren olsun yada sabunsuzda temizleyiciler kullanabilirsiniz.

    - Banyo sonrası cildinizi nemlendirin : Duş sonrası cildiniz nemli görünüm sağlıyorsa nemlendirici kremlerinizi kullanın nemli kalmasını sağlayın kuruması pullanmaya neden olabiliyor.
     

Sayfayı Paylaş