corbamiz icin 500 gr beyaz kuskonmaz 2 iri patates 1 cay bardagi kadar pirinc 1.300 ml et suyu yarim cay bardagi sivi yag +bir yemek kasigi tereyag tuz karabiber süslemek icin dogranmis maydanaoz terbiyesi icin 2 yumurtanin sarisi 1 limonun suyu yapilisi kuskonmazlarin saplarini sert blümünden kirin .kabuklarini patates soyacagi ile soyun kücük dograyip bir kenarda bekletin .düdüklü tencereye yaglari koyun soyup yemeklik dogradiginiz patatesleri kuskonmazlari koyup 5 dakika kadar kavurun .icine tuz karabiber yikadiginiz pirinci koyup et suyunu ilave edin düdüklünün kapagini kapatip pisirin. ben amc kullandigim icin süre veremiyorum ama normal düdüklü tencerede 20 dakika yeterli olur sanirim pisen corbanizin kapagini acip el blendirindan gecirin daha sonra corbanizi tel süzgecten süzün bu islemi kuskonmazin sert liflerinden dolayi yapiyoruz bu islemi yapmassaniz olmaz yumurta sarilarini ve limonun suyunu bir kapta cirpin. corbanizi tekrar ocaga koyup bir iki tasim kaynatin sonra ocaktan cekip ,yumurtali terbiyeyi corbaniza ilave edin karisitirip birakin corbanizi tekrar ocaga koymayin yumurtasi kesilmesin corbanizi kaselere bosaltip maydanoz ile süsleyin sicak servis yapin afiyet olsun Dualariniza talibim ALINTI