Kuskonmaz Corbasi-Resimli

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve GSibel tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    corbamiz icin
    500 gr beyaz kuskonmaz
    2 iri patates
    1 cay bardagi kadar pirinc
    1.300 ml et suyu
    yarim cay bardagi sivi yag +bir yemek kasigi tereyag
    tuz karabiber süslemek icin dogranmis maydanaoz
    terbiyesi icin
    2 yumurtanin sarisi
    1 limonun suyu
    yapilisi
    kuskonmazlarin saplarini sert blümünden kirin .kabuklarini patates soyacagi ile soyun kücük dograyip bir kenarda bekletin .düdüklü tencereye yaglari koyun soyup yemeklik dogradiginiz patatesleri kuskonmazlari koyup 5 dakika kadar kavurun .icine tuz karabiber yikadiginiz pirinci koyup et suyunu ilave edin düdüklünün kapagini kapatip pisirin.
    ben amc kullandigim icin süre veremiyorum ama normal düdüklü tencerede 20 dakika yeterli olur sanirim
    pisen corbanizin kapagini acip el blendirindan gecirin daha sonra corbanizi tel süzgecten süzün bu islemi
    kuskonmazin sert liflerinden dolayi yapiyoruz bu islemi yapmassaniz olmaz
    yumurta sarilarini ve limonun suyunu bir kapta cirpin.
    corbanizi tekrar ocaga koyup bir iki tasim kaynatin sonra ocaktan cekip ,yumurtali terbiyeyi corbaniza ilave edin
    karisitirip birakin corbanizi tekrar ocaga koymayin yumurtasi kesilmesin corbanizi kaselere bosaltip maydanoz ile süsleyin sicak servis yapin
    afiyet olsun Dualariniza talibim

    ALINTI
     

Sayfayı Paylaş