Lezzetli ve doyurucu omlet ( Farklı tarif )

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Bu tarifi annemden öğrendim. Büyük ihtimal bilinen bir tarif değil ama yazayım yinede. Bu omletin özelliği öyle incecik olmaması ve doyurucu olması. Ama kıvamını çok iyi tutturmak gerekiyor birazda riskli bir omlet. Çünkü minimum bir hatayla bile tadı çirkinleşebilir. Ama düzgün yapılınca tadı harika oluyor. Annem hiç hatalı yapmazdı ama benim ilk yapmaya başladığımda hatalı olduğum zamanlar olmuştu ordan biliyorum tadının cirkin olduğunu. Şimdi tarifi tam olarak aldım ve hatasız yapıyorum cok lezzetli oluyor. mutlaka teflon tava kullanın yoksa yapışır.

    Tarif:

    Orta boyda teflon tava için: 1 adet muhallebi kasesine, kasenin yarısı kadar un koyun, ardından kaseye 1 adet yumurta kırın, ve kaseyi taşırmayacak kadar süt ilave edin. Bu karışımı çatalla çırpın. Güzel çırpın, topaklanmalar nerdeyse yok olana dek. Ardından göz kararı karabiber ekleyin, 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin ama tuzu abartmayın. tuz ayarı çok önemli. sonra tavaya hafif bi zeytin yağı dökün ama ocağı daha açmayın. omlet karışımını tavaya dökün ve zeytin yağıylan hafifçe karıştırın. sonra ocağı açın ve orta ateşte pişirin. altının piştiğini spatula gibi bişeyle kontrol edin altı pembeleşince çevirin ve üstü pişsin. ama üstü çok suluyken çevirmeyin üstüde katılaşsın azcık öyle çeivirn. pişince alın ve tabağa servis edin. afiyet olsu
     

Sayfayı Paylaş