Manti :) degisik versiyonu :) resimli

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve Hazan-34 tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Hazan-34

    Hazan-34 Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Kulak memesi kivamindan biraz sert bir hamur yogur 2 beze yap ve 10 dakika dinlendir.
    Bu arada icini hazirlayin, sogani ufak ufak kesin, tuzu karabiberi ekleyip kiyma ya yogurarak karistirin.

    Hamuru acin, yufkadan biraz kalin olacak .
    Karelere kesin ve kiymalari yerlestirin.
    Karenin bir ucundan baslayip büzerek kapatin.
    hafif unlanmis bir tepsiye yerlestirin.
    Büyük bir tencerede bol su kaynatin, su kaynayinca tuzunu ekleyin, ve mantilari teker teker yavasca atin tencereye. Yaklasik 5 dakika sonra bitane mantinin tadina bakin eger dislerinize yapismiyorsa hamur deyilse tamamdir. Fazla kaynatirsanizda erir mantilar dikkat.
    Bu arada istege göre sarmisak dövün havanda yogurdun icine ekleyin.
    Tereyagini ufak bir tavada eritin, eridikden sonra karabiber ve kirmizibiber ekleyin

    Pisen mantilari delikli kepce ile suyunu iyice süzerek tabaklara alin, üzerine yogurt ve tereyagla süsleyin.
    Afiyet olsun :)

    Hamur:
    300 gr. Un
    1 yumurta
    1 tatlikasigi tuz
    su

    Ici icin:
    150 gr. Kiyma
    1 ufak sogan
    tuz
    karabiber

    Tereyag karabiber kirmizibiber

    Afiyet olsun :)
     

Sayfayı Paylaş