Kulak memesi kivamindan biraz sert bir hamur yogur 2 beze yap ve 10 dakika dinlendir. Bu arada icini hazirlayin, sogani ufak ufak kesin, tuzu karabiberi ekleyip kiyma ya yogurarak karistirin. Hamuru acin, yufkadan biraz kalin olacak . Karelere kesin ve kiymalari yerlestirin. Karenin bir ucundan baslayip büzerek kapatin. hafif unlanmis bir tepsiye yerlestirin. Büyük bir tencerede bol su kaynatin, su kaynayinca tuzunu ekleyin, ve mantilari teker teker yavasca atin tencereye. Yaklasik 5 dakika sonra bitane mantinin tadina bakin eger dislerinize yapismiyorsa hamur deyilse tamamdir. Fazla kaynatirsanizda erir mantilar dikkat. Bu arada istege göre sarmisak dövün havanda yogurdun icine ekleyin. Tereyagini ufak bir tavada eritin, eridikden sonra karabiber ve kirmizibiber ekleyin Pisen mantilari delikli kepce ile suyunu iyice süzerek tabaklara alin, üzerine yogurt ve tereyagla süsleyin. Afiyet olsun Hamur: 300 gr. Un 1 yumurta 1 tatlikasigi tuz su Ici icin: 150 gr. Kiyma 1 ufak sogan tuz karabiber Tereyag karabiber kirmizibiber Afiyet olsun