Mayasız Patatesli Ay Çöreği

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve eylülfırtınası tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler

    yarım paket oda sıcaklığında tereyağı veya margarin (125 gr)
    2 adet yumurta ( birinin sarısı üzeri için alınacak )
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı zeytin yağı
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 paket kabartma tozu
    4 su bardağı un
    Patatesli İç harcı için

    2 adet büyük boy patates
    1 adet orta boy kuru soğan
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    bir fiske karabiber
    bir fiske pul biber
    bir çay kaşığı kuru nane
    ve tuz
    üzeri için

    yukarda yazılan 1 yumurtanın sarısı
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    isteğe göre susam

    YAPILIŞI

    İç harcı için patatesleri haşlayın soğanı küçük kesip sıvıyağda biraz kavurun haşlanmış patatesleri ezip ilave edin baharatını ve tuzunu ekleyip biraz kavurup ocaktan alın
    hamuru için ,oda sıcaklığındaki margarini,1 yumurtanın sarısı hariç yumurtayı,yoğurdu,zeytinyağını,tuzu,kabartma tozunu iyice karıştırın unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayacak bir hamur yapın
    yaptığınız hamurdan yumurtadan biraz daha küçük bezeler alın (yaklaşık 16 tane beze çıkıyor ).
    bezeleri elinizle veya merdaneyle biraz uzunlamasına açın patatesli harcından biraz içine koyun hamurun her iki tarafını üstten birleştirip elinizle Yuvarlayıp ay şekli verin yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
    ay çöreğinin üzeri için yumurtanın sarısını,yoğurdu,sıvıyağı iyice çırpıp ay çöreklerinin üzerine sürün 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirip servis yapabilirsiniz
    Afiyet Olsun.

    ALINTIDIR...
     

Sayfayı Paylaş