Metabolizmayı Hızlandırmak için Öneriler

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve meraklım tarafından 27 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. meraklım

    meraklım Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Uyandıktan sonra 1 saat içinde kahvaltınızı yapmaya çalışın. Yemek yemeniz ruh halinizi ve konsantrasyonunuzu arttıracaktır.

    Gün zarfında 3 ana öğün ve 2 ara öğün tüketebilirsiniz, lakin tüketeceğiniz yiyeceklerin sağlıklı olmasına özen göstermelisiniz.

    Metabolizma hızını kahve ve siyah çay arttırır lakin içine süt, şeker gibi eklemeler yapmamanız gerekir. Beslenme düzeninize kesin olarak yeşil çay ekleyin. Yeşil çay vücudumuz dinlenirken bile metabolizmayı %5 oranında daha hızlı çalıştırır.

    [​IMG]

    Severek tükettiğimiz siyah çikolata da kafein ve kateşin içerir. İçerdiği kalori ve yağ miktarı sebebi ile 28 gramdan fazla tüketmememiz gerekmekte.

    Çinko leptin düzeyinizi arttırarak, kendi kendinize tokluk hissi yaratırsınız. Çinko yönünden zengin besinler; ıspanak, balık, brokoli, patates, lahana gibi besin kaynaklarını örnek gösterebiliriz.

    Kapsaisin, biberin içinde yer alan ve bibere acıyı veren maddedir. Acı yemenin en zaruri faydası, vücudun yemekten birkaç saat sonra bile enerji üretmesini sağlayıp aynı anda yağ yakmasınıda yardımcı olması.

    Meyvenin besleyici bir yapısı vardır, buna göre sizi uzun zaman tok tutabilir. Gününüz süresince büyük öğünler yemekten kaçının. Eğer aralarda kendinizi aç hissederseniz, salata, ceviz, kuru kayısı gibi sağlıklı atıştırmalıklar kullanabilirsiniz.

    Eğer vejetaryenseniz, yumurta ve et gibi gıdalar yemiyorsanız, bakliyat, hububat, soya protein kaynakları, fındık, kepekli tahıllar da yiyebilirsiniz.

    Su hayatımızda mühim bir yer tutmaktadır, su içerek metabolizma hızınızı arttırabilir hem de sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.


    ALINTI
     
  2. Rabia

    Rabia Yeni Üye www.pembeoje.com

    Çok güzel ve faydalı bilgiler teşekkürler.;)
     

Sayfayı Paylaş