Meyve sulu muhallebi tatlısı tarifi(resimli anlatım)

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve Sadiş tarafından 6 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Sadiş

    Sadiş Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    1. 1 kg süt
    2. 1 Su bardağı toz şeker
    3. 1 Çorba kaşığı margarin
    4. 1 Su bardağı un
    5. 1 paket vanilya
    6. 1 paket kakaolu bisküvi (tercihen eti kakaolu bisküvi)
    Üzeri İçin:
    1. 5 Su bardağı karışık meyve suyu (istediğiniz başka bir meyve suyunu da kullanabilirsiniz ancak ekşi olmamasına dikkat edin bu mayhoş bir tat bırakıyor, kullanacağınız meyve suyunun ekşiliğine göre şekeri artırabilirsiniz)
    2. 5 Çorba kaşığı mısır nişastası
    3. 5 Çorba kaşığı şeker
    Hazırlanışı:

    Süt, şeker ve unu tencereye alıp iyice karıştırın.Karışımı ocağa alıp muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin.Muhallebi kıvam almaya başlayınca margarini ekleyin ve ocaktan alın.Vanilyayı ekleyip iyice karıştırınOrta büyüklükteki bir cam kabın içini su ile ıslatıp muhallebiyi boşaltın.Kakaolu bisküvileri muhallebinin üzerine dizin. Ben Eti kakaolu bisküvi bulamadığım için piknik bisküvi kullandım ama biraz ince geldi.Sonra meyve suyu, mısır nişastası ve toz şekeri bir tencereye alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.Piştikten sonra bisküvilerin üzerine yayın.Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 2-3 saat dinlendirin.Soğuk olarak servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş