milföy hamuruyla gözleme

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler:
    1 paket milföy hamuru
    içi için rendelenmiş peynir
    açmak için un

    Hazırlanışı: Milföyümüz dondurucudan çıkıp buzu çözünmüş olmalı. Çözünmüş milföylerimizi 2′li dikdörtgen parçalar halinde un serpilmiş tahtamızın üzerine alalım. İyice unlayalım milföy hamurunu. Milföy hamuru çabuk yumşayan ve yapışan bir hamur olduğu için un serpmekten çekinmeyin. Merdane ile çok fazla bastırmadan hamuru büyütelim. Hamurumuz genişledikten sonra ununu hafif elimizle silip rendelediğimiz peynirden içine serpip normal gözleme yapar gibi ikiye büküp kenarlarına hafif bastırarak kapatalım. Tavaya alalım ve orta ısıda tavada iki tarafıda kızarana kadar pişirelim. Pişen gözlemelerimizi servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

    not : Milföy hamurunu açarken kullandığınız un miktarı gözlemenizi çok unlu olacak gibi hissettirebilir. Fakar sonuç hiç de korktuğunuz gibi olmuyor. Milföy hamuru yağlı bir hamur olduğundan unu pişreken sanki hamur yutuyor. Ve çıtır çıtır lezzetli kolay bir gözleme ortaya çıkıyo
     
  2. Sarısaçlım

    Sarısaçlım Saygın Üye www.pembeoje.com

    Teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş