Milföy Toplar

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    MALZEMELER

    1 Paket Milföy hamuru
    2 Yumurta
    Susam
    Çörekotu
    Haşhaş

    İÇ HARÇ
    Peynir- maydanoz

    YAPILIŞI

    Milföy hamurları oda sıcaklığında bekletilip yumuşatılır, her bir kare 4 eşit parçaya bölünür. Ortalarına iç harçtan koyup, kenarlarını ortaya toplayarak kapatılır. Elde yuvarlak top haline getirilir. Önce yumurta sarısına bulanan milföy topları daha sonra susam-çörekotu veya haşhaşa batırılarak tepsiye yerleştirilir. 180-200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
     

Sayfayı Paylaş