Muhabbet kuşları

Konusu 'Evcil Hayvanlar' forumundadır ve PeluŞ tarafından 4 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. PeluŞ

    PeluŞ Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    MUHABBET KUŞLARI

    Belki de ülkemizdeki en popüler papağanlar muhabbet kuşları. Eğitim kolaylığı, fiyatının ucuzluğu, miniklikleri ve sevimlilikleri bu popülerliğin sebebi. Şimdi bu güzel türü, biraz daha detaylı inceleyelim.
    [​IMG]
    Karakterleri

    Muhabbet kuşları çok oyuncu, çok meraklı kuşlardır. Sürekli o minik gagalarını bir yerlere sokmakta üstlerine yoktur. Oyun oynamayı çok severler, kafeslerinde de kafes dışında da oynayabilecekleri bol bol oyuncakları olmalı ve siz de onlarla bol bol oyun oynamalısınız. Genellikle yabancılara karşı da evcil insanlarına olduğu gibi dostça davranırlar, aynı zamanda çok cesurdurlar; 7 papağanlı bir evin lideri olan bir mubiş tanıyorum, diğerlerini sürekli dövüyordu. Evdeki her insanla iyi anlaşırlar, ancak diğer papağanlar gibi sadece bir favori insanları vardır. Numara öğrenmeye bayılırlar, ayrıca çok da hızlı öğrenirler. Muhabbet kuşları, büyük papağanların genelinin tersine, sevilmeyi, okşanmayı o kadar da çok sevmezler,ancak büyük çoğunluğu yanaklarının okşanmasına bayılır. Elle tutulmaktan yemhoşlanmazlar. Ayna karşısında cıvıldayan bir muhabbet gördüğünüzde onu aptal zannetmeyin; muhabbet kuşları, papağangiller familyasının en hayalperest üyesidir. Aynadaki akislerinin başka bir kuş olmadığını, kendileri olduğunu gayet iyi bilirler.

    Ne yer, ne içerler?

    Muhabbet kuşları tahıl ağırlıklı beslenirler. Karışık muhabbet kuşu yemleri uygun. Ancak, mutlaka meyve sebze de verilmeli. Benimkiler elmayı, armudu, muzu özellikle seviyorlar. Ayrıca, nadir de olsa salatalık, marul ve mandalina da yiyorlar. Ah, elbette, bir de mineral bloku olmalı her kafeste.
     

Sayfayı Paylaş