Naturel Sızma Zeytinyağının Özellikleri

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve Semacaa tarafından 29 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Semacaa

    Semacaa Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Naturel Sızma zeytinyağının özellikleri ;

    Yağlar naturel sızma zeytinyağının tüm özelliklerini taşımakta, asit oranı 1 asitin altında zaman zaman 0,4-0,6 ve 0,8 asit olarak ambalaja konulmaktadır.


    Zeytinyağı kültürünün Akdeniz’deki diğer kavimlere yayılmasında en önemli rolü Giritliler oynamıştır; hem de yaklaşık 3000 yıl boyunca. Güçlü ticaret filolarına sahip olan Giritliler'in gerçekleştirdiği zeytinyağı ticaretinin günümüzdeki en canlı tanıkları, Knossos ve Faistos saraylarının yıkıntıları arasında bulunan 2 metrelik zeytinyağı küpleridir. “Pithoi” denilen bu dev küplerle beraber bulunan tabletlerde ise o günkü zeytinyağı ticaretinin nerelere yapıldığını ve zeytinyağının nerelerde üretildiğine dair bilgiler yer almaktadır.

    Aslında zeytinyağı kültüründe Anadolu, coğrafya olarak hep vardır; ama ön planda görünen Ege’nin karşı yakasıdır. Bunun sebebi, Homeros’un Batı Medeniyeti’ndeki tartışmasız ağırlığından ötürü zeytinyağı kültürünün merkezine sürekli olarak Antik Yunan'ın yerleştirilmesidir. Helen Medeniyeti’nin sadece Ege’nin karşı kıyısını değil Anadolu coğrafyasını da kapsadığı unutulur. Milet’in, Efes’in, Foça’nın, Klazomenai’nin (Urla), Erythrai’nin, Assos’un Anadolu’da olduğu ihmal edilir.
     

Sayfayı Paylaş