Malzemesi: 1 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 500 gr yoğurt 1 çorba kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 yumurta 2 çorba kaşığı un Yapılışı: Aşurelik buğday ve nohutlar ayıklanıp, yıkayıp ayrı kaplarda geceden ıslatın,(ben daha önceden haşlayıp difrize atıyorum)...Sabah sularını süzüp tekrar üzerleri 2 parmak geçecek şekilde su ekleyip düdüklüde veya tencerede pişirin...Pişen nohutları ve aşurelik buğdayları bir tencereye alın...önce yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın üzerine daha sonra 6 bardak su ekleyip karıştırın...bu karışımı nohutların üzerine karıştırarak ilave edin ocağın altını yakın,çorba pişene kadar karıştırmaya devam edin...Çorba piştikten sonra 5-10 dakika kısık ateşte biraz daha pişirin...Üzerine sıvıyağda çok az kavurduğumuz naneyi ve tuzu ekleyip çorbanın altını kapatın.İster sıcak, ister ılık yada soğuk olarak tüketilebilir... Afiyet olsun