Samsa böreği Özbeklerin meşhur bir börektir. Nasıl bayram ya da tören olursa olsun samsa' yı ( somsa' yı ) mutlaka pişiriyorlar. Samsanın birçok çeşidi var. Şimdi ise ben size en kolayını anlatırım Kıyma -200 gr soğan-4 tane kişniş otu karabiber tuz,kuyruk yağı(sevmeyen varsa sıvı yağı yani 2 kaşığı katarlar) Kıymayı, ince doğranmış soğanı, karabiberi, tuzu ve yağı karıştırıyoruz,kıymamızı hazırlıyoruz. Marketten aldığınız milföyu alıyorsunuz(20tane) birer taneden hafifçe açıyorsunuz,çok az,kıymamızı ayarlıyoruz hepsine yetsin diye. Sonra dörtgen veya üçgen şeklini veriyoruz Üzerini yumurta ile sürüyoruz ve susamı sürüyoruz. 180 derecede 35-45 dk pişiriyoruz. Sıcakken yeşil çay ile yiyiyoruz. Afiyet olsun!!!!
Ben bunu kardeşlerime çok yapardım. uzun zamandır yapmıyorum. Milfüy hamuru aldım da ama daha yapmaya zaman bulamadım