Özbek mutfağından Samsa (Somsa)

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve anyuta tarafından 5 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. anyuta

    anyuta Profesyonel Üye Forum Yazarı www.pembeoje.com

    Samsa böreği Özbeklerin meşhur bir börektir. Nasıl bayram ya da tören olursa olsun samsa' yı ( somsa' yı ) mutlaka pişiriyorlar.
    Samsanın birçok çeşidi var. Şimdi ise ben size en kolayını anlatırım
    Kıyma -200 gr
    soğan-4 tane
    kişniş otu
    karabiber
    tuz,kuyruk yağı(sevmeyen varsa sıvı yağı yani 2 kaşığı katarlar)

    Kıymayı, ince doğranmış soğanı, karabiberi, tuzu ve yağı karıştırıyoruz,kıymamızı hazırlıyoruz.
    Marketten aldığınız milföyu alıyorsunuz(20tane) birer taneden hafifçe açıyorsunuz,çok az,kıymamızı ayarlıyoruz hepsine yetsin diye. Sonra dörtgen veya üçgen şeklini veriyoruz
    Üzerini yumurta ile sürüyoruz ve susamı sürüyoruz. 180 derecede 35-45 dk pişiriyoruz. Sıcakken yeşil çay ile yiyiyoruz. Afiyet olsun!!!!


    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Dinara

    Dinara Profesyonel Üye Forum Yazarı www.pembeoje.com

    Ben bunu kardeşlerime çok yapardım. uzun zamandır yapmıyorum. Milfüy hamuru aldım da ama daha yapmaya zaman bulamadım
     
  3. sweety

    sweety Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Çok kolay gibi duruyor. Deneyeyim ben de. Tesekkurler canım.
     
    Dinara bunu beğendi.
  4. Şirine

    Şirine Yeni Üye www.pembeoje.com

    milföy hamuruyla yapılıyor çok kolay bir tarife benziyor.
     

Sayfayı Paylaş