Pabyon tatlısı tarifi

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve Sadiş tarafından 6 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Sadiş

    Sadiş Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Malzemeler :
    1 çay bardağı süt
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 çorba kaşığı sirke
    Bir tutam tuz
    Aldığı kadar un

    Üzeri İçin;
    Ceviz
    1 adet yumurtanın akı
    150 gr eritilmiş tereyağı

    Şerbeti İçin;
    3 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    2-3 damla limon suyu

    Yapılışı :
    Öncelikle şerbet için, tozşeker ve su kaynatılır. Limon suyu ilave edilip 2 taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır ve soğuması için kenara alınır. Süt, yumurta, sıvıyağ, sirke, bir tutam tuz ve un derin bir kaseye alınır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülüp 15 dakika dinlendirilir. Hamur 3 eşit parçaya ayrılır. Her bir hamur parçası çok ince olacak şekilde açılır. Geniş ağızlı bir su bardağı ile hamurlardan yuvarlaklar kesilir. 4 adet yuvarlak hamur aralarına eritilmiş tereyağı sürülerek üst üste yerleştirilir. Ortasından büzerek papyon şekli verilir ve üzerine tereyağı sürülür. Yarım cevizin altı yumurta akına batırılıp tatlının orta kısma yapıştırılır. Kesilen diğer yuvarlak hamurlar da aynı şekilde hazırlanır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Soğuk şerbet, sıcak tatlının üzerine gezdirilir. Şerbeti çektikten sonra servis yapılır.

    Alıntı
     

Sayfayı Paylaş