Patatesli ve Maydanozlu Lavaş

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Malzemeler
    • 4 adet haşlanmış patates
    • yarim su bardağı ilik sut
    • yarim su bardağı irmik (olmasa da olur önemli değil )
    • 1 adet yumurta
    • alabildiği kadar un
    • ve tuz
    Hazırlanışı
    [​IMG]
    • Haşlanmış patatesleri iyice ezip püre haline getirin sutu, yumurtayı,tuzu ve irmiği ilave edip 5 dakika yoğurun ve unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edin
    • Maydanozu yıkayın ve çok kucuk olacak şekilde kesip patatesli hamura ilave edin hamuru maydanozla iyice yoğurup 30 dakika dinlendirin .
    • Patatesli hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapin 5 dakika dinlendirin bezeleri unlayarak merdane yardımıyla en buyuk tavanizin boyuna gore acın (ben buyuk boy krep tavası kullandım)
    • Tavayı ocağa alıp önceden cok iyi isitin açtığınız yufkayı arada çevirerek cok kurutmadan pisirin sıcak sıcak tereyağını surup servis yapabilirsiniz
    • Afiyet Olsun.
    ALINTIDIR..
     

Sayfayı Paylaş