Peruk kullanımının ve peruk satışının artmasındaki sebeplerden biriside kişilerin peruklarını kendilerinin rahatlıkla takıp çıkarabilmeleridir. Dikkat edilecek birkaç detay ile kadınlar ya da erkekler satın aldıkları peruklarını kendileri kolaylıkla takabilmekteler. Uzun saçlı kadınlar peruklarını takmadan önce saçlarını mutlaka toplamalılar, saçları dökülmüş ya da hiç olmayanlar için böyle bir gereksinime de ihtiyaç yoktur, saç olmadığından peruk tam oturduğu için kayma yapmaz ve daha rahat bir kullanım sağlanır. Uzun saçlı olanlarda daha düzgün durması ve kayma gibi risklerin oluşmaması için toplanan saç tokalarla tutturulur. Kişiler dilerlerse peruklarını çıkarmada da uyuyabilirler, bu genellik le tercih edilmez çünkü uyku esnasında ki hareketlerden dolayı peruğun fönü bozulur ve bu pek istenmeyen bir durumdur. Günümüzde yaygınlaşan peruk kullanımı sadece sahne sanatları yapan kişiler ya da saçını kaybeden kişilerden ziyade peruğu bir kozmetik ürün bir aksesuar haline getirmiştir. Çeşitli modellerde ve renklerde olan peruklar sayesinde kişiler kendi saçlarına müdahale etmeden peruklar sayesinde farklı bir görünüme sahip olabilmektedir.
Ben bazen özellikle saçlarım yıprandığında veya vakit sıkıntısı yaşadığımda kullanırım takması çok kolay ve kullanışlı her kadında bulunmalı acil durumlar için.
Saç rengimi çok seviyorum ama bezen de şu renge boyasam nasıl olur acaba dediğimde peruk alıyorum ve bir kaç gün aldığım peruğu kullanıyorum sıkılınca kendi saçlarıma kavuşmak çok kolay oluyor.