Pirinçli balkabağı çorbası

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve GSibel tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler
    1 su bardağı haşlanmış Calrose Pirinç
    1300 gr. balkabağı
    4 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    1 adet kuru soğan
    4 yemek kaşığı krema
    2-3 diş karanfil
    1/2 demet dereotu
    Yeterince tuz ve karabiber
    Tarif

    Pirinci bir tencerede diriliğini kaybetmeyecek şekilde hafif haşlayın. Ballkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, soyulmuş soğan, karanfil ve pirinci ilave edip kaynatın. Ateşten aldıktan sonra mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa 1 kaşık kremâ ve bir tutam ince kıyılmış dereotu ilave edip servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş