Prematüre bebeklerin evde beslenmesi nasıl olmalı?

Konusu 'Premature Bebekler' forumundadır ve Alara tarafından 3 Şubat 2015 başlatılmıştır.

  1. Alara

    Alara Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Prematüre bebek, günlük kilo artışı normale döndüğünde ve annesi tarafından ağızdan beslenebilir hale geldiğinde taburcu edilebilir demektir.

    Bundan sonra haftalık kontroller aksatılmamak kaydıyla bebek evde bakılabilir.

    Prematüre bebekler için hastaneden çıktıktan sonra en iyi beslenme anne sütüyle olur. Bu dönemde bebeğin anne sütünü tamamen emmekte zorlandığı görülebilir. Bu sorun anne sütünün sağılarak verilmesiyle çözülebilir.

    Bu bebeklerde ayrıca normal bebeklere göre protein, vitamin ve mineral ihtiyacı daha yüksek olduğundan ek gıdaya ihtiyaç duyabilirler. Özellikle 2 kilonun altında doğan bebeklerin beslenmesinde anne sütünün anne sütü ekleriyle desteklenmesi gerekir.

    Anne sütü ekleri sütü protein ve karbonhidratın yanı sıra kalsiyum, magnezyum, fosfor, çinko vb. mineraller ve çeşitli vitaminlerle zenginleştirerek prematüre bebeklerin beden ve zihin gelişimlerinin aksamamasını sağlar.

    Zenginleştirici karıştırılmış anne sütünün buzdolabında saklanma süresi 20 saatten az olmalıdır. Anne sütünü zenginleştirerek içirme uygulaması sıklığına doktorla görüşülerek karar verilmelidir. Bu uygulama genellikle bebek 3-3,5 kiloya ulaşana kadar sürdürülür. Anne sütü eksik olduğundan zenginleştirici alamayan bebeklere ise 2,5 kiloya ulaşana kadar prematüre mamaları verilmelidir.

    Prematüre bebekleri emme zorluğu yüzünden başlangıçta biberonla beslenmek gerekse de 2-2,5 kiloyu geçen bebekleri biberondan uzaklaştırıp memeden emmeye alıştırmak gerekli. Bebeği emzirmeye yönlendirmek için geçiş aşamasında küçük kadehle, kaşıkla veya enjektörle içirmek gibi farklı yöntemler kullanılabilir. Bebek emmeye alıştıktan sonra emme sürelerinin uzun tutulması da önemli.
     
    Duygu ve Açelya bunu beğendi.
  2. Açelya

    Açelya Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    anne sütü bebek gelişimi ve sağlığı için her zaman çok önemli birde prematüre bebekler söz konusu olunca önemi daha bir artıyor.
     
    Duygu bunu beğendi.
  3. Duygu

    Duygu Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Bir anne için kolay olmayan ama çok emek sarfetmesi gereken bir dönem Allah herkeze sağlıklı bebekler nasip etsin.:)
     
  4. Mehtap

    Mehtap Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Anne ve bebek için kolay olmayan bol mücadele etmeleri gereken bir dönem Allah kolaylık versin.
     

Sayfayı Paylaş