Profiterollu Cheesecake (Resimli anlatım)

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve Sadiş tarafından 6 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Sadiş

    Sadiş Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Malzemeler

    1,5 paket kakaolu biskuvi
    50 gr eritilmis yag
    yarim cay bardagi sut
    KREMA..
    3 yumurta
    600 gr labne
    1 su bardagi seker
    3 kasik un
    1 paket krema 200 gr
    1 limon rende
    1 bardak damla cikolata
    2 kare bitter,50 gr krama
    HAZIRLANISI.

    Bir kabin icine seker ve yumurtalar konur cirpilir.Labne,un ,200 gr krema limon rende ilave edilir mikser ile karistirilir.Kelepceli kalibin alti firin kagidi ile kaplanir.Ayri bir kabin icinde ezilen biskuvi eritilmis yag ve sut ile karistirilir kelepceli kalibin dibine iyice bastirilir.Uzerine hazirlanan krema dokulur damla cikolata serpilir ve kalibin uzeri folyo ile kapatilir.Kalip icine su konmus bir baska tepsinin icine konur 170c firinda 30 dakika pisirilir,uzerindeki folyo alinir ve pembelesene kadar pisirilir.Soguyan cheese servis tabagina alinir kalibin kelepcesi cheese'nin uzerine tekrar konur hazirlanan ponponlar dizilir benmari bitter krema eritilir
    Uzeine dokulur
    Pon pon

    1,5 su bardagi su bir kaba konur 100 gr margarin ile kaynatilir.Kaynayan suya 1,5 su bardagi un ilave edilir devamli karistirilarak pisirilir,sogutulur.Soguyan hamura tek tek mix cirparak yumurtalar eklenir.Hamurdan ceviz kadar parca alinir yuvarlanir tepsiye dizilir 170c firinda pembelesene kadar pisirilir .

    1Bardak sut,5 kasik seker,1 yumurta,5 kasik un 1 kasik margarin karistirilarak pisirilir.Hazirlanan krema firindan alinan kenarlari kesilen pon ponlarin icine doldurulur
     

Sayfayı Paylaş