Püf noktalar

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve Civcivimikedi7 tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Civcivimikedi7

    Civcivimikedi7 Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Evde salça yapıyorsunuz ama çok sulu oldu.
    İçine bir miktar rendelenmiş ekmek ilave
    ederek bir dakika kadar daha pişirin.
    İstenen kıvama geldiğini göreceksiniz.

    Etin yumuşak olması için pişirmeden önce zeytinyağında bir süre bekletin.

    Turta için hazırlanan hamura bir miktar sütün yanında biraz da
    bira ilave edilirse, turtanız yumuşak ve hafif olur.

    Yumurta haşlarken çatlamaması için yumurtayı bir kepçe yada
    kaşık içinde su dolu bir kabın içine koyun. kavururken renginin
    canlı olması için biraz tuz serpin.

    Soğan kavururken renginin canlı olması için biraz tuz serpin.

    Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri, uzun süre dayanmaları
    için toz şekere bulamayı unutmayın.

    Pişeceğiniz mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin

    Mısır haşlarken daha lezzetli olması için içine bir kaşığı şeker atın.

    Ispanak pişirirken çok az miktarda su koyun. Ağır ateşte kendi
    bıraktığı suyla pişerse daha leziz olur.

    Çorba kaynatırken her an taşma tehlikesi vardır. Birkaç tane
    buz parçası atarsanız taşmayı engellemiş olursunuz.

    Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatırsanız, ellerinizin
    temizlenmesi daha kolay olur.

    Kalamar kızartırken önceden süte batırılırsa daha yumuşak olur

    Tavuk haşlarken veya et suyu hazırlarken suya bir parça havuç,
    soğan ve kereviz sapı ( veya maydanoz ) konursa haşlama suyu
    çok lezzetli olur.

    Patates püresi yaparken kullandığınız tuz kadar şeker de katarsanız daha iyi koyulaşır ve daha lezzetli olur.

    Fırında tavuk pişirirken üstüne sürdüğünüz yağa şeker ilave ederseniz nar gibi kızaracaktır.

    Buzluktan çıkan etin çabuk çözülmesi için bir kaba soğuk su ve tuz koyduktan sonra içine eti koyun.

    Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytinyağı koyarsanız
    tereyağının yanmasını önlemiş olurunuz

    alıntı
     

Sayfayı Paylaş