Pum Pum Corbasi-Resimli

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve GSibel tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler;

    • 10 yemek kaşığı mısır unu
    • 150 gr. margarin veya 1 fincan zeytinyağı
    • 50 gr kıyma, sucuk veya pastırma
    • 2 dilim ekmek
    • 6 su bardağı su
    • 1yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    • 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber




    Yapılışı:

    1. Bir tencereye mısır unu ve su konulup karıştırılır, bir süre ateşte kaynatılır .
    2. diğer bir kapta kıyma veya sucuk veya pastırma ekmek ile salça yağda kavrulur
    3. kaynamakta olan çorbanın içine arzu edilirse bir su bardağı süt ilave edilir
    4. süt ilave edilirse un bir kaşık artırılır, tuz ve karabiber konulup bir süre daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır
    5. Yağda kavrulmuş kıyma veya sucuk veya pastırma, ekmek ve salça karışımı ve kaşar peyniri dökülerek servis yapılır.
    alinti

    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş