MALZEMELER 1 kutu tuzlu kurabiye unu 3 adet taze rezene 2 çorba kaşığı zeytinyağı 190 gram ufalanmış rokfor peyniri 50 gram küçük küp doğranmış dilpeyniri 1 adet yumurta 100 ml süt • 4 çorba kaşığı çiğ krema Tereyağı 1 adet yumurta sarısı Tuz Öğütülmüş tane karabiber Süsleme için Yarım taze rezene Dereotu HAZIRLANIŞI Tuzlu kurabiye ununu kutunun arkasındaki tarife göre hazırlayın. Hazırladığınız hamuru merdaneyle açıp (20-24 cm çapında) çatalla delikler yapın. Hamuru yağlayıp unladığınız tart kalıbına aktarıp yanlardan taşırarak kalıba yerleştirin. Artan hamura ve 1 cm kalınlığında kestiğiniz şeritlere örgü şekli verin. Tart kalıbındaki hamurun üst kenarını bu hamurla birleştirin. Tartın üzerine yağlı pişirme kağıdı yerleştirip içini kuru bakliyatla doldurun. 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Isıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Rengi pembeleşmeye başlayınca fırından çıkartın. Yağlı pişirme kağıdını ve kuru bakliyatları üzerinden alıp hamuru oda sıcaklığında bekletin. İnce ve uzun dilimlenmiş rezeneyi zeytinyağıyla soteleyip kısık ateşte karabiberle tatlandırın. Alüminyum kağıdı tavanın çapında kesip tereyağı sürün ve tavanın üzerini kaplayın. Sotelenmiş rezeneyi 20 dakika kısık ateşte pişirin. Derin kaba çırpılmış yumurta, çırpılmış yumurta sarısı, çiğ krema ve sütü aktarıp karıştırın. Pişirdiğiniz rezeneyi bir kaba alıp rokfor peyniri, dilpeyniri, yumurta ve krema karışımını içine ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurun içine yerleştirin. Isıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin. Zeytinyağı ve karabiberle harmanladığınız ince dilimlenmiş taze rezene ve dereotuyla süsleyin. Kaynak:la cucina italiana