SAĞLIK İÇİN BOL SÜT İÇİN:

Konusu 'Sağlıklı Yaşam' forumundadır ve Banu tarafından 19 Şubat 2015 başlatılmıştır.

  1. Banu

    Banu Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]


    Süt her yaşta tüketilmesi gereken maddelerden biridir. Bebeklerin, yaşlıların ve anne adaylarının süte gereksinimi fazladır. Süt anne adaylarının dişlerini korur, doğacak çocuğun dişlerinin normal gelişmesini sağlar.
    Günde içilen yarım litre süt bedenin gereksinimlerini karşılar. Menopoz döneminden sonra ilerde kadınlarda görülebilen kemik yıkımlarına karşı süt çok iyi bir koruyucudur. Sütün değerli bir besin olmasında en önemli faktör, protein ve kalsiyum bakımından zengin oluşudur. Ne var ki süt demirden yoksundur. Pek çok insan
    süte karşı alerjik belirtiler gösterir. Kimisi de sütü bir türlü sindiremez. Okul çağında sütlü beslenen çocuklarda demir eksikliği, kansızlık görülmektedir. Kimilerine göre süt demirden yoksun olduğu için değil, protein
    etkisiyle demiri attığı için zararlıdır.
    Süt Nasıl İçilmeli: Çocuklar sütü kaymağı ile içmelidirler.Yaşlılar özellikle kalp ve damar hastalığı olanlar ise
    kaymağını ayırmalıdır. Süte kahve veya kakao katıldığında karaciğeri yorduğu bilinmektedir. Bazı kişilerde
    süt bronşlarda ve burunda akıntıya,nezleye, boğaz bezlerinin şişmesine, bağırsak bozukluklarına, eklem iltihaplarına ve romatizmanın alevlenmesine neden olabiliyor.
     
  2. Duygu

    Duygu Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Her yaşta vücudun farklı ihtiyaçları vardır enerji toplamak ve sağlıklı yaşamak için her yaşta düzenli süt içmek önemli.
     
  3. Alara

    Alara Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Meyve suyu ve süt benim vazgeçemediğim içeceklerim arasında.:D
     

Sayfayı Paylaş