Şeftali reçeli tarifim sizler için.

Konusu 'Benim Mutfağım' forumundadır ve Elif tekin tarafından 22 Haziran 2015 başlatılmıştır.

  1. Elif tekin

    Elif tekin Yeni Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]



    Malzemeler:

    • 750 gr şeftali
    • 750 gr toz şeker
    • yarım limon suyu
    Yapılışı:

    1. Şeftalilerin kabuklarını soyun ve 2 parçaya bölerek çekirdeğini çıkartın.
    2. Şeftalileri kesme şeker boyutlarında parçalara ayırın.
    3. Tencereye 1 kat dilimlediğiniz şeftali, 1 kat toz şeker koyun, şeftali ve şeker bitene kadar bu işlemi yapın.
    4. Tencerenin kapağını kapatarak 4-5 saat kadar meyvelerin suyunu salmasını bekleyin.
    5. Suyunu salan meyveleri ocağa alın ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Şeftali reçel yaparken çok köpürüyor, bunu engellemek için 1 çay kaşığı kadar tereyağı ekleyebilirsiniz.
    6. Koyulaşan ve kıvam almaya başlayan reçele yarım limonu sıkın 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
    7. Sıcakken kavanoza dökün ve ağızını sıkıca kapatarak ters çevirin. Soğuduktan sonra kahvaltıda ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
     
  2. Şelale

    Şelale Yeni Üye www.pembeoje.com

    Tam zamanı şeftali reçeli yapmanın hazır tarifte vermiş elif hanım teşekkürler.
     
  3. Aybüke

    Aybüke Yeni Üye www.pembeoje.com

    Çok severim şeftali reçelini.:p
     
  4. Şirine

    Şirine Yeni Üye www.pembeoje.com

    reçellerle hiç aram yok her zaman çok tatlı gelmişlerdir bana :p:p:p
     

Sayfayı Paylaş