Şeftalili buzlu çay tarifi malzemeler 2 su bardağı demli çay 2 adet şeftali 6 su bardağı su 1 su bardağı şeker 1 çay kaşığı limon tuzu 1 adet limon Şeftalili buzlu çay tarifi hazırlanışı 2 şeftaliyi iri parçalara bölüp tencereye alın. Üzerine 6 bardak suyu koyup kaynamaya bırakın. 2 yemek kaşığı tomurcuk kokulu çay ve 1 yemek kaşığı normal çayı 3 su bardağı suyla demleyin. Şeftaliler iyice yumuşayınca altını kapatın. 20 dakika o şekilde bekletin ve ince bir tülbentten süzün. Çayı da aynı şekilde süzerek ekleyin. 1 su bardağı şeker, limon tuzu ve 4 parçaya bölünmüş limonu da ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Ertesi gün limonları içinden alın (Limon fazla beklerse çayınızın tadı değişir) Hazırladığınız çayı 2 gün içerisinde tüketin.