Şerbetsiz İzmir Lokması Tarifi

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Lokmayı sevmeyen yoktur. Şerbetsiz İzmir lokmasını sabah kahvaltısında çay eşliğinde yanında peynir ve zeytinle yemeye doyum olmaz. Gülseren hanımın gönderdiği Şerbetsiz İzmir lokması tarifi ile sizde kahvaltı masanızda bu güzel lezzete bir yer açın.


    Şerbetsiz İzmir Lokması İçin Gerekli Malzemeler

    1 kg un
    1 adet yaş maya
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı şeker
    Şerbetsiz İzmir Lokması Yapılışı

    Derin bir kaba unu, yaş mayayı, tuzu ve şekeri ekleyin. Ilık su ile hamur güzelce yoğurulur. Hamurun kabarması için yaklaşık 1 saat beklenir. Tavaya bol çiçek yağı konulur ve kızdırılır. Kızan yağa kaşık kaşık lokma olarak dökülüp pembeleşinceye kadar çevrilir. Pişenler bir kaba alınır. Çay eşliğinde sabah kahvaltısında güzelce yenir. Afiyet olsun.


    alıntı
     

Sayfayı Paylaş