Sıcak içilen çay kanser yapıyor.

Konusu 'Sağlıklı Yaşam' forumundadır ve Hadise tarafından 3 Mart 2015 başlatılmıştır.

  1. Hadise

    Hadise Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Çayın en sıcak haliyle içimesi durumunda yemek borusu kanserine neden olduğu açıklandı

    Yemek borusu kanseri (Özofagus), dünyada ‘İpek Yolu’ güzergahındaki ülkelerde, Türkiye’de de en çok Doğu Anadolu Bölgesi’nde görülüyor. Genel sindirim sistemi kanserleri içinde yemek borusu kanseri oranı yüzde 5-6 iken Doğu Anadolu Bölgesi’nde bu oran yüzde 20’leri buluyor.

    Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Eroğlu da bu kanser türüyle ilgili olarak Türkiye’de ilk kez uluslararası çapta bir araştırmaya imza attı. Yemek borusu kanserinin bu kadar sık görülmesinin nedeni olarak beslenme alışkanlığını gösteren Prof. Dr. Eroğlu, Doğu’da son 25 yılda 42 bin 652 endoskopi yapıldığını, yüzde 3,4 oranında yani bin 462 kişinin yemek borusu kanserine yakalandığını belirledi.


    Sıcak çay tüketiminin yemek borusu kanserine yol açtığını söyleyen Prof. Dr. Atilla Eroğlu, “Kadınlar çok çay içiyor, bundan dolayı oranlar yükseliyor. Demlikten boşaltır boşaltmaz hemen içiyorlar. Ayrıca taze sebze, meyvenin yetersiz tüketilmesi, tandır dumanına maruz kalmaları kadın oranlarının yükselmesine sebep oluyor” dedi.

    İran’da sıcak çay içilmesiyle ilgili yapılan bir çalışmadan da söz eden Prof. Dr. Eroğlu, sıcak çayın 4 dakika beklemişi ile hiç beklenmeden hemen içilmesinin kanser riskini 8 kat artırdığını söyledi.
     
  2. Duygu

    Duygu Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    İnanmıyorum bende soğuk çay hiç sevmem sürekli sıcak içerim.
     
  3. Tanyeli

    Tanyeli Yeni Üye www.pembeoje.com

    Çay yada kahve sıcak değilse keyif almıyorum ne yapmalıyım şimdiiiiio_O
     
  4. Nagihan

    Nagihan Yeni Üye www.pembeoje.com

    Ben hiç ne çay ne başka bir içecek sıcakken asla içemem;)
     

Sayfayı Paylaş