soğuk sütle yoğurt mayalama

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve UygarKiz tarafından 29 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. UygarKiz

    UygarKiz Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Evde kendi yoğurdunuzu kendiniz yapmaya ne dersiniz? Üstelik yepyeni bir yöntemle. Ben yaklaşık 1 senedir kışları bu yöntemle yapıyorum yoğurdumu. Harika oluyor. Hemde oldukça katı mayalanıyor. Hemen anlatayım meraklandırmadan[​IMG]

    Malzemeler:

    Süt
    Yoğurt - maya için - (kaliteli ir yoğurt tercih ediniz)

    Ben maya olarak ya kendi yaptığım yoğurdu kullanıyorum ya da ülker içim sütün yoğurdunu. Bim'de satılan Dost yoğurdu da önerebilirim o da harika. 3 kg süte yaklaşık 1,5 bardak kadar yoğurt koyuyorum. Yoğurdu öncelikle bir kaba alın ve süt ile seyreltin. İyice pütürsüz hale gelince soğuk süte yoğurdu ekleyin. İyice karıştırıp yüksek ısıda yanankalorifer peteğinin üstüne koyun. 5-6 saat burada kalması yeterli. Ardından hiç sallatmadan alıp tezgahta soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra da dolaba kaldırın. Afiyet olsun..
    alıntı
     

Sayfayı Paylaş