Takım elbise bakımı

Konusu 'Erkek Modası' forumundadır ve Çilem tarafından 29 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Çilem

    Çilem Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Doğru yapılan bakım, yüksek kaliteli ve hassas kumaşlardan itina ile üretilen takım ya da tek ceketin kullanım ömrünü uzatacağı gibi daha uzun süre ilk günkü formunu korumasına yardımcı olur.
    Doğru bakım için dikkat edilmesi gereken hususlar :

    a. Ceketinizi sürekli askıya asınız. Ceket uzun süreli olarak formu düz olmayan yüzeylerde bırakılmamalıdır, ezilmemelidir.

    b. Ceketinizi kesinlikle yıkamayınız. Temizlik işlemi için hassas rulo toz alıcılarını veya güvendiğiniz bir kuru temizleme şirketini tercih ediniz.

    c. Elbise uzun süre kullanılmayacak veya uzun bir yol süresince yanınızda kalacaksa, elbisenizi özel PİSERRO gamboçu içinde bulundurunuz.

    d. Takım elbise sürekli olarak giyilmemeli ve her giyişten sonra dinlendirilmelidir. Elbiseyi dinlendirmek uzun süre ilk formunu korumasına yardımcı olacaktır.


    Gömlek bakım
    a. Gömlekleriniz askıya asılarak saklanmalıdır.

    b. İç etikette belirtilen yıkama talimatlarına mutlaka uyunuz.

    c. Özellikle etikette belirtilmediği sürece gömleklerinizi evde yıkayıp ütülemelisiniz. Kuru temizleme firmalarının temizlik için kullandığı kimyasallar gömleklerinizin kumaşlarına zarar verebilir.


    Ayakkabı Bakım
    a. Her gün aynı ayakkabı giyilmemeli ayakkabı dinlendirilmelidir.

    b. Dinlenmeye bırakılan ayakkabı kalıbına konlaıdır.

    c. Deri ayakkabılar ani ısı sağlayan bir yöntemle kurutulmamalıdır. ( Örneğin, kalörifer üstü, soba yakını veya direkt güneş ışığında )

    d. Süet ne nubuk ayakkabılar özel spreylerle korunmalıdır, direkt su ile temasından kaçınılarak nemli bir bezle silinerek temizlenmelidir.

    e. Ayakkabıların sık sık kaliteli bir boya ile boyanarak, badem yağı ile silinmek suretiyle korunmasına dikkat edilmedir.
     
  2. Ahu@

    Ahu@ Saygın Üye www.pembeoje.com

    Önemli bilgiler için teşekkürler.
     
  3. Terazi

    Terazi Yeni Üye www.pembeoje.com

    Benimki işi gereği sürekli takım elbise kullanır güzel paylaşım teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş