Tavuklu Şehriye Çorbası

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve GSibel tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Tavuklu Şehriye Çorbası


    1 su bardağı tavuk eti (haşlanmış, didilmiş)
    1 su bardağı tavuk suyu
    5 su bardağı su
    3 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığı salça
    Yarım su bardağı şehriye
    3 yemek kaşığı limon suyu
    3-4 dal maydanoz
    Tuz

    Salçayı, tavuğu, margarini, tavuk suyunu, tuzu ve suyu koyup kaynatıyorsunuz. (ama ben önce margarini tavuk etiyle eritip, salçayla biraz kavurdum. kalanı sonra ekledim.) Su kaynayınca şehriyeyi koyuyor ve şehriye yumuşayınca limon suyu ile ince ince doğranmış maydanozu ekliyorsunuz.
     

Sayfayı Paylaş