Taze Fasulye Konserve Tarifi

Konusu 'Benim Mutfağım' forumundadır ve Canfeza tarafından 28 Ağustos 2015 başlatılmıştır.

1. Canfeza

Canfeza Yeni Üye www.pembeoje.com

Yazın yediğiniz taze fasulyeden kışın neden yemeyesiniz kışın hormonlu ve sağlıksız ürünleri pahalı bir şekilde alıp yemek yerine yazın yapacağınız doğal ve sağlıklı taze fasulye hazırlamaya varmısınız hanımlar.
    Ramazandı, Bayramdı derken Ağustos ayını bitirdik sayılır. Kış hazırlıklarına başlamak lazım geç kalmadan. Ben Bayram öncesi hazırlamıştım zaten konservelerimi. Fasulyeleri pazardan almıştım. Kötü çıkarsa, iplikli çıkarsa diye endişelenip çok fazla almamıştım. Sadece 1 kg aldım, kötü çıkarsa da hemen yemek yapıp tüketirim diyerek. 2 küçük konserve şişesi doldurdum, bir de 2 kişilik yemek yaptım. Siz malzemeleri orantılı olarak arttırarak daha fazla konserveye sahip olabilirsiniz.

Sanki bahçeden yeni toplamışım gibi güzeldi fasulyeler. Yemeğini de severek yedik, konserveler de çok güzel görünüyor.Vakit geçirmeden birkaç şişe daha yapmak istiyorum. Bamya da yapacağım ama fiyatı bir türlü ucuzlamadı. Geçen hafta kilosu 5 liraydı. Kilolarca alacak halim yok, alacağım 2 kilo bamya ama pahalı nihayetinde. Bazen cimriliğim tutuyor işte böyle. Geçen yıllarda dondurucuya atıyordum bamya ve fasulyeyi. Bu yıl ilk defa konserve yapıyorum. Ağız tadıyla yemek nasip olur inşallah.

2. Döne

Döne Yeni Üye www.pembeoje.com

Ben aynı yazdığınız gibi yaptım umarım bozulmaz afiyetle yeriz taze fasulyelerimizi.

Sayfayı Paylaş