malzeme 15 adet taze sogan 250 gr patates 2 ymek kasigi pirinc 150 gr süzme yogurt 1 kuru sogan 2 yumurta sarisi 1 kahve kasigi kekik biraz muskat rendesi tuz karabiber 1,250 ml et suyu yada tavuk suyu yarim cay bardagi hakiki zeytinyag üzerine 3 yemek kasigi zeytinyag 2 adet taze sogan tencereye yagi koyun .üzerine temizlediginiz soganlari ve kuru sogani ince dograyip tencereye koyup biraz kavurun soyup küp seklinde dogradiginiz patatesleri ekleyin tencereye yaklasik bes dakika berberce kavurun tencereye iki yemek kasigi pirinc ilave edin .kekigi ,tuzu ,karabiberi muskati ile tatlandirin suyunu ekleyin kaynamaya birakin. yaklasik 20 dakika pisirin .orta ateste pisirelim kapagini yarim kapatin ki su kaybi fazla olmasin pisen corbamizi el blendirindan cekelim hic parca kalmasin yumurta sarilarini yogurdu bir kasede iyice karistiralim .yaklasik yarim cay bardagi sicak su ilave ederek inceltelim corbadan da bir kepcede ilave edip yumurtali karisima,geri hemen corbaya ilave edip karistiralim (tencereniz ocaktan alinmis olmali .) kücük bir tavada zeytinyagini isitin .üzerine dogradiginiz soganlari atip iyice kizartin. kekik seviyorsaniz bu asmada yarim cay kasigi daha ekleyebilirsiniz corbanizin üzerine gezdirip servise sunabilirsiniz . afiyet olsun tezat gelsede deneyin derim ALINTI