Taze Sogan Corbasi-Resimli

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve GSibel tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    malzeme
    15 adet taze sogan
    250 gr patates
    2 ymek kasigi pirinc
    150 gr süzme yogurt
    1 kuru sogan
    2 yumurta sarisi
    1 kahve kasigi kekik
    biraz muskat rendesi
    tuz karabiber
    1,250 ml et suyu yada tavuk suyu
    yarim cay bardagi hakiki zeytinyag
    üzerine
    3 yemek kasigi zeytinyag
    2 adet taze sogan

    tencereye yagi koyun .üzerine temizlediginiz soganlari ve kuru sogani ince dograyip tencereye koyup biraz kavurun
    soyup küp seklinde dogradiginiz patatesleri ekleyin tencereye yaklasik bes dakika berberce kavurun


    tencereye iki yemek kasigi pirinc ilave edin .kekigi ,tuzu ,karabiberi muskati ile tatlandirin


    suyunu ekleyin kaynamaya birakin. yaklasik 20 dakika pisirin .orta ateste pisirelim kapagini yarim kapatin ki
    su kaybi fazla olmasin


    pisen corbamizi el blendirindan cekelim hic parca kalmasin


    yumurta sarilarini yogurdu bir kasede iyice karistiralim .yaklasik yarim cay bardagi sicak su ilave ederek inceltelim corbadan da bir kepcede ilave edip yumurtali karisima,geri hemen corbaya ilave edip karistiralim (tencereniz ocaktan alinmis olmali .)


    kücük bir tavada zeytinyagini isitin .üzerine dogradiginiz soganlari atip iyice kizartin. kekik seviyorsaniz bu asmada yarim cay kasigi daha ekleyebilirsiniz


    corbanizin üzerine gezdirip servise sunabilirsiniz .
    afiyet olsun tezat gelsede deneyin derim ;)


    ALINTI
     
  2. Sarısaçlım

    Sarısaçlım Saygın Üye www.pembeoje.com

    Teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş