Telefon Ekran Çiziklerine Karşı Yapılması Gerekenler

Konusu 'Faydalı Bilgiler' forumundadır ve Balıkburcu tarafından 27 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Balıkburcu

    Balıkburcu Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]


    Özellikle akıllı telefonlarda çok fazla rastladığımız çizikleri ortadan kaldırmak için yapmanız gereken bir çok yöntem bulunuyor. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte akıllı telefonlardaki ekran boyutları büyüdüğü için haliyle çizikler ve kırıklar daha çok artıyor. En küçük çizikler dahi büyük ekranlarda göze çok net bir şekilde takıldığı için can sıkıcı bir duruma dönüşebiliyor. Akıllı telefonların genellikle ekranları garanti kapsamına girmediğinden yüksek miktarlarda değiştirme ücretleri isteniyor.

    Akılı telefon rekabetinde en dikkat çeken özellik olan ekran boyutları 4 inç ile sınırlı kalmıyor. Ekran büyük olduğunda kırılma ve çatlama riskleri daha fazla olduğu için ayrı bir özen isteyen bir durumdur. Dikkatsiz kişilerin en çok yaşadığı sorunlardan biri olan telefon ekran çiziklerini gidermenin farklı ve başarılı sonuçlanan yöntemleri de vardır.

    Maddi ve manevi şekilde olumsuzluklar ile karşılaşmamanız için telefon ekranlarına ayrı bir özen göstermelisiniz. Yüksek fiyatlar vererek aldığınız telefonların birer hurdaya dönüşmemesi için ekran koruyucular veya telefon kılıfları kullanmanız ,oluşacak kırıklar ve çatlamaları en aza düşürecektir. Telefon düşürmeleri çok sık rastlanılan bir durum olduğundan genellikle dik bir pozisyonda düşen telefonların en uç kısmından yukarı doğru bir çam ağacı görüntüsü veren çatlamalar ile karşılaşılması muhtemel.

    [​IMG]

    Telefon Ekran Çiziklerine Karşı yapılması Gerekenler ;

    • Etkili ve pratik şekilde yapmanız gerekenlerde ilk olarak karbonat ve su olacaktır. Karbonat ve suyu macun kıvamına getirerek çiziklerin üzerine sürdüğünüzde ortadan kaybolduğunu göreceksiniz. Geçici bir çözüm olduğundan makyaj yapmak olarak düşünebilirsiniz.
    • Bebek pudrası da etkili olan yöntemler arasında geldiğinden nemli bir bez ile pudrayı , çiziklerin olduğu kısımlara sürerek kapatabilirsiniz.
    • Arabalar için üretilen çizik kalemleri veya pasta cila dediğimiz kremler ile çizikleri yok etmeniz mümkün.
    • Zımpara kağıtları kullanarak da çizikleri giderebilirsiniz. Özellikle telefonun arka kısmında bulunan çizikleri ortadan kaldırmanız için en etkili yöntemlerden biridir. Hafif bir şekilde uygulayarak ekran ve arka kısımda bulunan çizikleri giderebilirsiniz.
    • Çiziklerin arasını kapatmanız için kullanacağınız kolay yöntemlerden biride Diş Macunudur. Diş fırçası ile birlikte çiziklerin olduğu kısımlara hafif bir şekilde uygulayarak görünen çizikleri geçici bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz.
    En etkili yöntemler arasında tabiki ekranın değişmesi olacak. Ekran fiyatları ülkemizde pahalı bir parça olduğu için yurt dışı alternatiflerine yönelebilirsiniz. Yurt dışından getirteceğiniz ekranları kendi imkanlarınız ile kolay bir şekilde değiştirerek kullanabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş