Tüp Bebek Transfer İşlemi

Konusu 'Tüp Bebek' forumundadır ve TRByn tarafından 8 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. TRByn

    TRByn Tecrübeli Üye www.pembeoje.com


    TÜP BEBEK TRANSFER İŞLEMİ



    Embryo Transferi



    Embryo transferi basit ve ağrısız bir işlemdir. Bazı vaginismus gibi durumlarda anestezi altında yapılabilirse de genellikle anestezi gerektirmemektedir. Bazı çiftler yumurtalarının, spermlerinin ya da embryolarının diğer çiftlerinki ile karışabileceği korkusunu taşımaktadır. Fakat iyi bir merkezde bu olasılık sıfırdır.

    Embryo transferi sırasında hasta jinekolojik pozisyonda yatmaktadır. Spekulum takılarak vagina ve serviks (rahim ağzı) steril bir solusyon ile temizlenir. Embryolog transfer edilecek embryoları mikroskop altında çok az miktardaki özel bir sıvı ile birlikte özel bir enjektöre yükler. Transferi gerçekleştirecek hekim ince bir kateter yardımı ile abdominal ultrason eşliğinde embryoları rahime verir. Rahimin ultrason ile net görülebilmesi, kateterin endometrium boyunca ilerleyişinin gözlenebilmesi ve transferin kolaylıkla yapılabilmesi için idrara sıkışık iken transfer işlemi yapılmaktadır. Transfer sonrası kateter ve enjektör kalan embryo(lar) yönünden embryolog tarafından kontrol edilir. Tüm embryolar aynı anda rahime bırakılmaktadır. Transfer edilen embryoların rahime implantasyonu 3-4 gün sonra başlamaktadır



    Transfer sonrası yarım saat yatarak istirahat yeterlidir ve uzun süre ayağa kalkmadan yatmanın gebelik sonuçları üzerine pozitif etkisinin olmadığı bilinmektedir.



    Transferin kolaylığı sonucu etkileyen faktörlerden birisidir. Bu sebeple bu son aşamada problem yaşamamak için kadının ilk muayenesi sırasında embryo transfer provasının yapılması karşılaşılabilecek aksilikleri önceden kestirmek ve önlemek için faydalı olacaktır.
     

Sayfayı Paylaş