Türkiyede Kadın olmak; Doğduğun zaman annenin babanın yüzünde buruk bir gülümseme, annenin mahcubiyeti, babanın kızsam mı üzülsem mi bakışlarını görmek, birkaç kişinin ağzından dökülen yine mi kız, olsun sağlıklı olsun da sözlerini duymaktır. Türkiyede Kadın olmak; dedenin, büyükbabanın, ananenin, babaannenin erkek olan diğer torunlarını sevip, seni kız olduğun için sevmemesidir. Türkiyede Kadın olmak; sen 5 dk geç kalsan kıyameti koparan ailenin erkek kardeşin gece 12 de evde olmamasını gayet normal karşılamalarını görmekmiş. Türkiyede Kadın olmak; kayınvalidenin kayınvalide olduğunu düğün aşamasında hatırlamayıp bittikten sonra hatırlamasını izlemekmiş. Türkiyede Kadın olmak; maaşını eşinin çekip ailesine harcayıp üstüne benim onlara klasik gelin gibi hizmet etmemi beklediğini görmekmiş. Türkiyede Kadın olmak; ailenden kmlerce uzak olan eşinin memleketine yerleşmek, eşinin senden önce kendi ailesinin ihtiyaçlarına koştuğunu görmek, sen hastaneye gittiğinde yanına gelmeyen eşinin kız kardeşlerini düğüne, gezmeye götürmesi, gittiğimiz zaman benim sürekli iş yaptığım eşiminse oturduğu ailesine neredeyse her gün gitmek istemesi, eşimi bankamatik, şoför, uşak gibi kullanan ailesinin izin verseydim beni hizmetçi gibi kullanmak istemesi, sürekli kendilerini övüp beni aşağılamaya uğraşmaları gibi nedenlerle görüşmek istemediğim tavır aldığım için eşimin beni haksız bulmasıymış. Türkiyede Kadın olmak; normalde muhatap bile olmayacağım insanlarla eşin yüzünden görüşmek zorunda olmakmış. Türkiyede Kadın olmak; eşimin ve benim etimizden, sütümüzden, yünümüzden sonuna kadar faydalanan insanlardan, çocuk olduğunda benim annemin bakması gerektiğini duymakmış. Türkiyede Kadın olmak; kendi aileni unutup, eşinin hak etmeyen ailesi için uğraşmak, kahrolmak, senin için parmağını kıpırdatmayan insanların senin bin bir emekle aldığın arabandan senden daha çok faydalandıklarını görmekmiş. Türkiyede Kadın olmak; boşanmak istediğinde eşine tazminat nafaka istemiyorum demek, karşılığında ben senden talep edebilirim dediğini duymakmış. Türkiyede Kadın olmak; sen kira, elektrik, su, telefon vs şeyleri öderken, alışverişi yaparken tek kuruş eve faydası olmayan eşinin sonradan kirayı ödemeye başladığında defalarca kafana kakmasıymış. Türkiyede Kadın olmak; ailesinde görmediği ihtimamı, rahatlığı evlenince gören eşinin ne hikmetse hep ailesinin istediklerini yapmasıymış. Türkiyede Kadın olmak; eşinden daha ağır şartlarda çalıştığın halde akşam yemeği hazırlamak, çayı demlemek, hafta sonu temizlik yapmak, çamaşır yıkayıp ütülemek, bütün bunlara rağmen değerinin bilinmemesiymiş. Türkiyede Kadın olmak; bütün bunları unutmayıp, her seferinde sinirlenmek, affedememek ama bu yüzden de suçlanmakmış. Türkiyede Kadın olmak; çok ağırmış. (Bir yerde okudum çok da beğendim paylaşmak istedim)
Türkiyede kadın olmak birde köyde yaşıyorsanız gerçekten çok zor konuşmayacaksın cevap vermeyeceksin itiraz etmeyeceksin. Kısaca her şeye tamam demek türkiyede kadın demek.
Türkiye şartları eskiye göre kadın için bugün daha pozitif azınsanacak bir ilerleme değil bu kadar olumsuz düşünmeyin.