Türkiye'de Kadın olmak

Konusu 'Kadın'a Dair' forumundadır ve GeykliKız tarafından 27 Aralık 2014 başlatılmıştır.

1. GeykliKız

GeykliKız Profesyonel Üye www.pembeoje.com

Türkiye’de Kadın olmak; Doğduğun zaman annenin babanın yüzünde buruk bir gülümseme, annenin mahcubiyeti, babanın kızsam mı üzülsem mi bakışlarını görmek, birkaç kişinin ağzından dökülen “yine mi kız, olsun sağlıklı olsun da” sözlerini duymaktır.

Türkiye’de Kadın olmak; dedenin, büyükbabanın, ananenin, babaannenin erkek olan diğer torunlarını sevip, seni kız olduğun için sevmemesidir.

Türkiye’de Kadın olmak; sen 5 dk geç kalsan kıyameti koparan ailenin erkek kardeşin gece 12 de evde olmamasını gayet normal karşılamalarını görmekmiş.

Türkiye’de Kadın olmak; kayınvalidenin kayınvalide olduğunu düğün aşamasında hatırlamayıp bittikten sonra hatırlamasını izlemekmiş.

Türkiye’de Kadın olmak; maaşını eşinin çekip ailesine harcayıp üstüne benim onlara klasik gelin gibi hizmet etmemi beklediğini görmekmiş.

Türkiye’de Kadın olmak; ailenden kmlerce uzak olan eşinin memleketine yerleşmek, eşinin senden önce kendi ailesinin ihtiyaçlarına koştuğunu görmek, sen hastaneye gittiğinde yanına gelmeyen eşinin kız kardeşlerini düğüne, gezmeye götürmesi, gittiğimiz zaman benim sürekli iş yaptığım eşiminse oturduğu ailesine neredeyse her gün gitmek istemesi, eşimi bankamatik, şoför, uşak gibi kullanan ailesinin izin verseydim beni hizmetçi gibi kullanmak istemesi, sürekli kendilerini övüp beni aşağılamaya uğraşmaları gibi nedenlerle görüşmek istemediğim tavır aldığım için eşimin beni haksız bulmasıymış.

Türkiye’de Kadın olmak; normalde muhatap bile olmayacağım insanlarla eşin yüzünden görüşmek zorunda olmakmış.

Türkiye’de Kadın olmak; eşimin ve benim etimizden, sütümüzden, yünümüzden sonuna kadar faydalanan insanlardan, çocuk olduğunda benim annemin bakması gerektiğini duymakmış.

Türkiye’de Kadın olmak; kendi aileni unutup, eşinin hak etmeyen ailesi için uğraşmak, kahrolmak, senin için parmağını kıpırdatmayan insanların senin bin bir emekle aldığın arabandan senden daha çok faydalandıklarını görmekmiş.

Türkiye’de Kadın olmak; boşanmak istediğinde eşine tazminat nafaka istemiyorum demek, karşılığında ben senden talep edebilirim dediğini duymakmış.

Türkiye’de Kadın olmak; sen kira, elektrik, su, telefon vs şeyleri öderken, alışverişi yaparken tek kuruş eve faydası olmayan eşinin sonradan kirayı ödemeye başladığında defalarca kafana kakmasıymış.

Türkiye’de Kadın olmak; ailesinde görmediği ihtimamı, rahatlığı evlenince gören eşinin ne hikmetse hep ailesinin istediklerini yapmasıymış.

Türkiye’de Kadın olmak; eşinden daha ağır şartlarda çalıştığın halde akşam yemeği hazırlamak, çayı demlemek, hafta sonu temizlik yapmak, çamaşır yıkayıp ütülemek, bütün bunlara rağmen değerinin bilinmemesiymiş.

Türkiye’de Kadın olmak; bütün bunları unutmayıp, her seferinde sinirlenmek, affedememek ama bu yüzden de suçlanmakmış.

Türkiye’de Kadın olmak; çok ağırmış.

(Bir yerde okudum çok da beğendim paylaşmak istedim)

Banu bunu beğendi.
  2. Banu

Banu Profesyonel Üye www.pembeoje.com

Türkiyede kadın olmak birde köyde yaşıyorsanız gerçekten çok zor konuşmayacaksın cevap vermeyeceksin itiraz etmeyeceksin. Kısaca her şeye tamam demek türkiyede kadın demek.

3. KraLiÇe

KraLiÇe Profesyonel Üye www.pembeoje.com

Arkadaşlar kırın kabuklarınızı bu hayatta bizde varız deyin ezdirmeyin kendinizi.

Pembe bunu beğendi.
  4. Neslihan

Neslihan Yeni Üye www.pembeoje.com

Hangi ülkede olursan ol, kadın olmak zor.

5. Ahu@

Ahu@ Saygın Üye www.pembeoje.com

Türkiye şartları eskiye göre kadın için bugün daha pozitif azınsanacak bir ilerleme değil bu kadar olumsuz düşünmeyin.

6. Vesile

Vesile Tecrübeli Üye Forum Yazarı www.pembeoje.com

Katılıyorum. Her hangi ülkede kendi eksiği ve zorlukları var.

7. Gamzemm

Gamzemm Profesyonel Üye www.pembeoje.com

İnsanın olduğu her yerde dorular ve yanlişlar vardır.Ama ezilen hep kadın olmamalı.

8. XezaL

XezaL Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

Ahh ne zor kadın olmak

9. Gungor

Gungor Profesyonel Üye Forum Yazarı www.pembeoje.com

Kadın olmak zor yaaaa.sadece Türkiyede değil. her yerde. Kadının işi zor!!

Sayfayı Paylaş