Vişne Soslu Ayva Tatlısı (Resimli Anlatım)

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve Sadiş tarafından 6 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Sadiş

    Sadiş Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Malzeme

    3 tane ayva
    2 su bardagi visne
    1 su bardagi seker
    2 cubuk tarcin , 5 tane karanfil
    Krem santi 1 su bardagi sut

    Hazirlanisi

    Ayvalar soyulur ikiye bolunur cekirdekleri alinir ici biraz oyulur tencereye cekirdekler ile birlikte dizilir
    Seker,visne ve baharatlari uzerine konur az su eklenir kaynatilir.
    Visne sulari arada uzrine gezdirilir.Ayvalar pisince serbet ballaninca serviz tabagina alinir
    Visneler ayvalarin icine yerlestirilir hazirlanan santi ile servis edilir.

    Alıntıdır..
     
  2. Sadiş

    Sadiş Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

Sayfayı Paylaş