Yağlama (şebit mantısı)

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve JalefiR tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. JalefiR

    JalefiR Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler;

    500 gr kıyma
    2 ortaboy soğan
    2 orta boy domates
    3-4 yemek kaşığı domates salçası
    Yağlama ekmeği (ya da yufka ekmeği)
    Tuz, karabiber
    Sarımsaklı yogurt


    Soğanlar küçük doğranır ve yağda iyicene kavurulur. Daha sonra kıyma eklenir ve pişene kadar kavurmaya devam edilir. Salça kıymaya yedirilir.Tuz ve karabiberi ilave edilir. Küçük doğranmış domatesler karışıma eklenir ve kısık ateşte domatesler iyicene eriyinceye kadar pişirilir.

    Yağlama ekmegi ilk kata serilir. Üstüne kıymalı harçtan yayılır. Sararak yiyeceğimiz için kıymanın cok yoğun olmaması gerekir. Yani ekmek üzerinde boşluklar bırakılarak kıymalar koyulur. Ilk katın kıymasını yaydıktan sonra ikinci katın ekmeği üzerine koyulur. Tekrar kıyma tekrar ekmek olacak şekilde katlar oluşturulur. En üst kata da kıyma yaydıktan sonra fotoğrafta görüldüğü gibi 4 parçaya kesilir.

    Tabağa alınan dilimler üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve sarılarak afiyetle yenir.
     

Sayfayı Paylaş