ismi yaz corbasi tarfi bana ait umarim beyenilir etsiz ,terbiye yapilmadan kendine has bir lezzet oldu özellikle kizim cok beyendi . malzeme icin 3 yemek kasigi tereyag 1 kuru sogan 100 gr arpa sehriye 200 gr havuc 1 limonun suyu 1.500 ml su (dilerseniz tavuk suyu kullanabilirsiniz ) tuz karabiber biraz muskat bir avuc dogranmis maydanoz yapilisi tencereye yagi koyup ,üzerine ince yemeklik dogradiginiz soganlari hafif kavurup üzerine arpa sehriyeyi ekleyin. bir sürede onunla beraber kavurmaya devam edin .soganlar kahverengi oluncaya kadar beraberce kavurun üzerine suyu ekleyin tuz karabiber ve muskati bu asamada ekleyin yaklasik orta ayarda 15 dakika kaynatin 15 dakikanin sonunda soyup, kücük küpler halinde dogradiginiz havuclari ekleyin bir 15 dakika daha kaynatin corbamiz pisince icersine ocaktan indirmeden limonun suyunu ekleyin dogranmis maydonuzu serpistirin 15-20 dakika dinlendirip servise sunun corbaniza sebze özü ekleyebilirseniz lezzeti daha yogun olacaktir afiyet olsun. dualara talibim her daim ALINTI